Disney Plus verhoogt tarieven, aantal abonnees stijgt

Disney Plus verhoogt tarieven, aantal abonnees stijgt

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Disney+ wordt duurder, de streamingsdienst heeft namelijk een prijsverhoging aangekondigd. Per maand gaat het bedrag met maar liefst twee euro omhoog. Er komt echter ook een goedkoper alternatief, maar wat is dit precies?

Eerst Amerika

Om je voor nu nog even gerust te stellen, de prijsverhoging heeft Disney op dit moment alleen aangekondigd voor de Amerikaanse-markt. Je kunt er echter wel vergif op innemen dat de prijzen straks wereldwijd, en dus ook in Nederland en België, verhoogd zullen worden. In Amerika gaat Disney+ straks in ieder geval 10,99 dollar per maand kosten, nu is dat nog 8,99 dollar net als bij ons het geval is. Voor mensen die deze 10,99 dollar te duur vinden, komt Disney echter met een goedkoper abonnement met advertenties. Dit nieuws was al eerder bekend, en je kunt er hier meer over lezen.

In het kort: er komt een goedkoper abonnement van Disney+. Deze is dus goedkoper, maar hier krijg je wel advertenties voor in de plaats. De prijs van dit nieuwe abonnement was nog niet bekend, maar nu wel. Volgens Variety wordt dit namelijk in Amerika 7,99 dollar per maand. We verwachten dat dit hier wordt overgenomen en wordt overgezet in euro's. We verwachten dus een prijs van 7,99 euro per maand in Nederland en België.

Gerelateerde artikelen

Stijging in aantal abonnees

Naast dit nieuws, is ook bekend gemaakt dat Disney nu ruim 150 miljoen abonnees heeft wereldwijd. Dit laat het bedrijf weten in een financieel bericht. Met 150 miljoen gebruikers heeft Disney+ zo'n 33 procent meer gebruikers dan een jaar eerder. Even ter vergelijking: Netflix, het grootste video streamingsplatfom ter wereld, heeft zo'n 225 miljoen gebruikers. Netflix ziet dit aantal de laatste tijd echter afnemen. Disney+ ziet zijn aantal gebruikers dus stijgen, we zijn benieuwd of de nieuwe prijzen hier geen negatieve rol in gaan spelen. Vorige week werd bekend dat de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ in 2023 samengaan. Wat de fusie voor gevolgen heeft voor klanten van Discovery+ en HBO Max in Nederland, is nog niet bekend.

Heb jij een abonnement op Disney+ en wat is jouw favoriete serie op dit platform? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Disney+

Disney+

Disney+ is een streamingdienst van Disney waar je titels van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star kan streamen.Films en series op Disney Plu ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk