Deze smartphonemerken verkochten in Q1 de meeste telefoons in Europa

Deze smartphonemerken verkochten in Q1 de meeste telefoons in Europa

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Marktanalist Counterpoint Research heeft onderzoek gedaan naar de smartphoneverkopen in het eerste kwartaal van 2021. Welke telefoons in Europa het meest verkocht werden, lees je hier.

Herstel in smartphoneverkopen

Volgens Counterpoint is de Europese smartphonemarkt herstellende van een moeilijk 2020. Dit is mede te danken aan positievere vooruitzichten op het gebied van de pandemie in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Toen begon de pandemie zijn tol te eisen en de grote neergang voor de smartphonemarkt volgde. Nu, een jaar later, staat de Europese smartphoneverkoop er gelukkig heel anders voor. Counterpoint meldt een groei van 6% in het eerste kwartaal van 2021. De markt loopt nog wel steeds lichtjes achter op het eerste kwartaal van 2019.

Deze smartphonemerken verkochten in Q1 de meeste telefoons in Europa

Samsung op nummer 1

Samsung heeft in Europa het afgelopen kwartaal de meeste telefoons verkocht, en daarmee Apple van de troon gestoten. Alhoewel Apple nog steeds de marktleider is in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De prestaties van Xiaomi en OPPO zijn even indrukwekkend.

OPPO en Xiaomi snelle stijgers

Xiaomi haalde in maart Samsung in als grootste smartphoneleverancier van Spanje en veroverde de tweede plek in Italië ten koste van Apple. Xiaomi is nu goed voor een vijfde van de smartphoneverkopen in Europa, bijna een verdrievoudiging van zijn marktaandeel ten opzichte van 18 maanden geleden. OPPO wist zijn aandeel te verdubbelen van 3% naar 6% en veroverde de vierde plaats op de Europese markt.

Volgens Counterpoint Research Director, Peter Richardson, gaat 2021 een interessant jaar worden: "De groeiende markt zal meer concurrentie tussen leveranciers zien: Samsung en Apple hebben beide hun marktaandeel verbeterd in het eerste kwartaal van 2021, en hun leiderschapsposities zullen opnieuw worden uitgedaagd door een groot aantal Chinese nieuwkomers, geleid door Xiaomi.

Deze smartphonemerken verkochten in Q1 de meeste telefoons in Europa

Xiaomi Mi 11

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk