Deze Samsung Galaxy S23 camerafuncties komen niet naar de Galaxy S22

Deze Samsung Galaxy S23 camerafuncties komen niet naar de Galaxy S22

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 Plus en Galaxy S23 Ultra zijn gelanceerd met One UI 5.1 inclusief verschillende nieuwe camerafuncties. Veel van die functies komen naar andere Samsung-telefoons, maar een aantal ook niet. Deze camerafuncties komen niet naar de Galaxy S22.

Camerafuncties die niet naar de Galaxy S22 komen

In een bericht op het Samsung Community-forum (via Sammobile) heeft een moderator, verantwoordelijk voor camera-updates, aangegeven welke camerafuncties van de Galaxy S23 niet naar de Galaxy S22 komen. Het gaat om 360 Audio Recording en de 50 MP/100 MP hoge resolutie-foto's met de Expert RAW-app. Met 360 Audio Recording kun je het geluid in een video op realistische manier vastleggen. Dat werkt onder andere met de Galaxy Buds 2 Pro zoals je hier kunt lezen.

Gerelateerde artikelen

Over 360 Audio Recording gaf de moderator aan dat Samsung simpelweg geen plannen heeft om deze functie naar de S22-serie te brengen. De Galaxy S22 kan tevens geen foto's maken met een hoge resolutie van 100 MP via de Expert RAW. Dat is volgens de moderator te wijten aan beperkingen op het gebied van prestaties en geheugen. Voor het maken van 50 MP-foto's heeft de 108 MP-sensor van de S22 Ultra onvoldoende resolutie. De sensor ondersteunt geen 4-in-1 pixelbinning om foto's te maken met 50 MP.

Gerelateerde artikelen

Hoewel de Galaxy S22-serie op cameragebied niet alles krijgt wat de S23 heeft, hebben de vlaggenschepen in april wel een andere hele interessante camerafunctie gekregen, namelijk de Image Clipper voor de Gallery-app. Met Image Clipper kun je automatisch objecten uit een foto knippen en daar een sticker van maken.

Baal jij ervan dat deze camerafuncties niet naar de S22 komen? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

  • Mooi en luxe design
  • Prachtig helder beeldscherm
  • Macrofoto-functie ontbreekt
  • Wordt soms erg heet
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk