Deze fabrikant verkoopt momenteel de meeste telefoons in Nederland

Deze fabrikant verkoopt momenteel de meeste telefoons in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er zijn in Nederland ruim 5,6 miljoen Samsungsmartphones in omloop, zo blijkt uit een onderzoek van Telecompaper. Daartegenover heeft bijna 4,7 miljoen Nederlanders een iPhone.

Samsung blijft populair, maar iPhone is trending

Deze cijfers zijn gemeten over het eerste kwartaal van 2022. Het onderzoeksbureau nam ook cijfers mee vanaf het eerste kwartaal van 2018. Hieruit bleek dat het percentage Samsung-bezitters stabiel blijft op 43 procent. Voor wat betreft het iPhone-bezit signaleert Telecompaper een stijgende trend. De percentages vind je hieronder.

 • Q1 2018: 43 procent van alle Nederlandse smartphonebezitters in de leeftijd van 16 tot 80 jaar heeft een Samsung-smartphone
 • Q1 2022: 43 procent van alle Nederlandse smartphonebezitters in de leeftijd van 16 tot 80 jaar heeft een Samsung-smartphone
 • Q1 2018: 30 procent van alle Nederlandse smartphonebezitters in de leeftijd van 16 tot 80 jaar heeft een iPhone
 • Q1 2022: 36 procent van alle Nederlandse smartphonebezitters in de leeftijd van 16 tot 80 jaar heeft een iPhone

De Galaxy S-serie van Samsung is het populairst onder Nederlanders. “Van alle Nederlanders met een Samsung smartphone, had in het eerste kwartaal van 2022 iets meer dan een derde (36%) een model uit de high-end Galaxy S-serie.” Ook de Galaxy A5-serie doet het goed in Nederland. Deze serie met onder andere de Galaxy A52 en Galaxy A53 wist in het eerste kwartaal van 2022 bij één op de vijf Nederlanders een plekje in de broekzak te veroveren.

 • Samsung Galaxy S22 (2022), S21 (2021) of S20 (2020): 15 procent
 • Samsung Galaxy S10 (2019): 5 procent
 • Samsung Galaxy SS7, S8 of S: 12 procent

Veel oude Samsungtelefoons in omloop 

De nieuwste high-end modellen van Samsung zijn momenteel het populairst. Opvallend is ook dat de modellen die tussen 2016 en 2018 zijn uitgebracht ook nog steeds veel gebruikt worden. Meer dan 600.000 Nederlanders in de onderzochte leeftijdsgroep heeft nog een oud high-end telefoon van Samsung. Deze telefoons worden nauwelijks meer geüpdatet en nieuwe Androidversies krijgen ze niet meer. Deze toestellen lopen dus meer risico op beveiligingsproblemen. Ook krijgen ze te maken met apps die niet meer worden bijgewerkt omdat de telefoons op een oude Androidversie draaien.

Gerelateerde artikelen

Samsung heeft zijn updatebeleid begin dit jaar uitgebreid en is op dit gebied koploper. De Zuid-Koreaanse techgigant geeft een reeks telefoons en tablets een jaar extra updates. Welke dat zijn, dat lees je hier.

 • Drie nieuwe Androidupdates -> Vier nieuwe Androidversies
 • Tenminste vier jaar beveiligingsupdates -> Tenminste vijf jaar beveiligingsupdates

Apple geeft momenteel ondersteuning voor alle iPhones die zijn uitgebracht sinds 2015. Dat betekent dat 94 procent van alle iPhones die in Nederland nog door Apple worden ondersteund. Bijna de helft van de Nederlandse iPhone-eigenaren heeft een iPhone van vier jaar of ouder.

Wat voor een telefoon(s) heb jij? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

 • Mooi en luxe design
 • Prachtig helder beeldscherm
 • Macrofoto-functie ontbreekt
 • Wordt soms erg heet
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk