De volumeknop van je telefoon werkt niet meer in Google Home

De volumeknop van je telefoon werkt niet meer in Google Home

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er was een update van Google Home en nu doet de volumeknop van je telefoon het niet meer wanneer je die app opent. Je kunt dus niet meer de fysieke knoppen op je telefoon gebruiken om het volume omhoog of omlaag te schuiven. Dat is geen bug, maar een bewuste keuze.

Google Home-app

Google heeft op donderdag een aankondiging gedaan over de aanpassing aan de Google Home-app: “Vanwege een recente juridische uitspraak brengen we enkele wijzigingen aan in de manier waarop je je apparaten instelt en de Luidsprekergroepfunctionaliteit in de toekomst werken. Als je de functie Luidsprekergroep gebruikt om het volume te regelen in de Google Home-app, met je stem met de Google Assistent of rechtstreeks op je Nest Hub-scherm, zal je een paar veranderingen opmerken.”

Eén van die veranderingen is dat je niet meer de fysieke volumeknop kunt gebruiken. Dat komt omdat je nu het volume van luidsprekergroepen niet in één keer kunt aanpassen, maar voor elke luidspreker afzonderlijk. Je kunt het ook niet later meer wijzigen met die fysieke knop. Het is dus geen fout na een update, maar een juridisch opgelegde aanpassing die Google moet doorvoeren. Die juridische strijd komt van Sonos.

Hieronder zie je er een voorbeeld van (via 9to5Google):

Volumeknoppen

Je bent nu dus afhankelijk van de digitale volumeknoppen binnen de app, die je bijvoorbeeld gebruikt in het mediascherm dat je vindt als je de groene snelkoppeling gebruikt bovenin de Home-app. Dit kan nog wel eens problemen gaan geven tussen jongeren en hun ouders, want als je binnen hetzelfde huis woont, dan gebruik je dus dezelfde speakers binnen Google Home. Zet de een het geluid op standje bonkende buren, dan kun je dat niet even snel in de app aanpassen zoals eerder.

Nieuwsgierig? Als je Google Home 2.47.79.5 hebt, dan zal je merken dat je volumeknop niet meer doet wat hij vroeger deed. Deze update is beschikbaar voor Android 11 en Android 12.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk