Compacte smartphone-liefhebbers opgelet: Pebble-oprichter start petitie (+poll)

Compacte smartphone-liefhebbers opgelet: Pebble-oprichter start petitie (+poll)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Eric Migicovsky, de oprichter van Pebble Technology, start een petitie voor compactere Android-smartphones. Hij wil met deze petitie laten zien dat er genoeg animo is voor deze compactere smartphones en fabrikanten hierdoor overtuigen er weer eens een te maken. Wat vind jij?

De petitie

In de petitie maakt de oprichter van Pebble Technology, het bedrijf dat voornamelijk bekend stond om de Pebbel-watch, zich hard voor smartphones kleiner dan 6 inch. Zijn doel is om middels de petitie andere fans van compacte smartphones bij elkaar te brengen en druk uit te oefenen op de (grotere) smartphonefabrikanten. Ook wil hij fabrikanten overtuigen om de droomsmartphone voor 'compacte smartphone-liefhebbers' te bouwen. Hij ziet de petitie als een van de laatste kansen ooit om de compacte smartphones terug te brengen.

Compacte smartphone-liefhebbers opgelet: Pebble-oprichter start petitie (+poll)

De ideale compacte smartphone

Verder noemt Migicovsky, naast het compacte formaat, nog twee vereiste voor zijn droomsmartphone: geweldige camera's én standaard Android. Volgens Migicovsky heb je, als je deze drie aspecten toepast, de ideale smartphone gebouwd. Hij maakt zijn wensenlijstje nog iets specifieker:

 • Niet groter dan 6 inch
 • Ideaal is 5,4 inch paneel met 1080p OLED-scherm (60 hertz is voldoende)
 • Bezels qua dikte overal hetzelfde
 • 5G én NFC
 • Twee camera's aan de achterzijde (hoofdcamera en groothoeklens)
 • Ontgrendelbare bootloader
 • Snapdragon 8 Gen. 1 of andere high-end chipset
 • Camera's moeten goed presteren bij weinig licht
 • 8 GB werkgeheugen
 • 128 of 256 GB aan opslagcapaciteit
 • Prijs: 700-800 euro

Komt er een Pebble phone?

Volgens Migicovsky zijn er op dit moment geen smartphones die aan zijn eisen voldoen. Al lijkt de aankomende Google Pixel 6a toch wel in grote lijnen aan zijn wensenlijstje te voldoen. Als de petitie de fabrikanten verder ook niet weet te overtuigen, denkt Migicovsky eraan om zelf zo'n smartphone op de markt te brengen.

Om onze Eric, en de andere compacte smartphone-liefhebbers onder ons, voor nu toch even op weg te helpen, benoemen we hieronder twee smartphones. Deze twee smartphones zijn, naar onze mening, de beste compacte smartphones op dit moment.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij?

Op Androidworld hoor, lees én zie je wel vaker artikelen en discussies over compacte smartphones. De één houdt van lekker compact, de ander wil liever 'zo groot mogelijk'. Ook op de redactie zijn de meningen verdeeld. Claudia en Dimitry hebben het liefst een smartphone van om en nabij de 6,7 inch, terwijl Sebastien en ondergetekende liever een smartphone van ongeveer 6,1 inch hebben.

Wat vind jij? Laat het ons weten in onderstaande poll en/of in de comments onder dit artikel. We zijn benieuwd!

Wat is jouw ideale schermformaat voor een telefoon?

Bedankt voor de tip, Ronals

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk