'Chromebooks krijgen deze belangrijke Android-functie'

'Chromebooks krijgen deze belangrijke Android-functie'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op Googles ontwikkelaarsplatform is ontdekt dat er widgets voor Chrome OS in de maak zijn. Het gaat in eerste instantie om een klok- en weerberichtwidget, maar het project is nog in een beginfase. Het is ook niet duidelijk of Chromebooks ook Android-widgets zullen ondersteunen.

Chromebook-widgets

We zien steeds vaker Chromebooks die ook als een tablet worden gebruikt. Ze hebben een 360 gradenscherm of een afneembaar scherm. Het is dan ook niet vreemd dat Chrome OS steeds meer functies krijgt die we herkennen van Android, en de laatste nieuwigheid waar ontwikkelaars aan werken zijn widgets.

Google noemt het niet widgets op zijn ontwikkelaarssite Chromium Gerrit, maar wel 'Glanceables'. Toch werken ze wel zoals een widget, want je kan ze aan de hand van een grid op een lege plaats op het bureaublad plaatsen. Dat ontdekte Chrome Unboxed.

Snel overzicht?

Het project is momenteel nog in een vroege ontwikkelingsfase en op dit moment werken ontwikkelaars aan een klok- een weerswidget. Toch zijn er nog genoeg gebruiksscenario's voor widgets op Chrome OS die we kunnen bedenken. Neem bijvoorbeeld een aandelenwidget, een nieuwswidget of een agenda.

Google zou zelfs een versie van Snel overzicht kunnen maken voor Chrome OS, dat is een widget die verschillende soorten van nuttige informatie kan tonen die op elk moment relevant is. Er zijn nog geen aanwijzingen of het systeem ook zal werken met de al bestaande widgets van Android-apps.

Gerelateerde artikelen

Op Androidworld is het momenteel Back to School-themaweek en we bespraken al de beste Chromebooks met een 360-gradenscherm die minder dan 350 euro kosten. Eerder is gelekt dat het Material You-design van Android ook beschikbaar wordt op Chromebooks. En er komt ook een nieuwe collectie van achtergronden aan. Wat denk jij van het idee van widgets in Chrome OS? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chromebooks? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk