Nieuwe Chrome OS-functie verlengt de levensduur van je Chromebook

Nieuwe Chrome OS-functie verlengt de levensduur van je Chromebook

Chromebook-updates

Chromebooks kunnen rekenen op zeven jaar lang ondersteuning van Chrome OS-updates die in één klap ook updates voor je browser bevatten. Dat is enerzijds handig, maar het zorgt er ook voor dat wanneer je niet langer updates ontvangt voor je besturingssysteem ook het updaten van Chrome voorbij is. Je loopt dus de broodnodige beveiligingsupdates voor je browser mis, en die updates verschijnen grofweg om de zes weken.

Google gaat daar verandering in brengen, dat weet 9To5Google. Uit een conversatie tussen twee ontwikkelaars blijkt dat er wordt gewerkt aan een nieuw project genaamd 'LaCrOS' waarbij browser-updates voor Chromebooks los worden getrokken van systeemupdates. De release van Chrome OS gaat zo meer lijken op die van Chrome voor andere platformen.

Foto's van de Acer Chromebook Spin 13

Dat klinkt misschien als iets eenvoudig, maar dat is het niet. De ontwikkelaars werken nu aan een aparte installatie van de Chrome-browser voor het Chrome OS-besturingssysteem. Die LaCrOS-browser gaat binnenkort beschikbaar zijn voor ontwikkelaars van derde partijen die met de software willen testen. Google gaat hem speciaal voorzien van het gele icoontje van Chrome Canary zodat ontwikkelaars de twee Chrome-browsers van elkaar kunnen onderscheiden. Op termijn zal de LaCrOS-browser dan Chrome vervangen.

Beschikbaarheid

Hoewel de ontwikkelaars een stevige kluif hebben aan deze feature, gaat het wel om een belangrijke verbetering, want de hardware van zowel smartphones als Chromebooks en pc's gaan vandaag veel langer mee in vergelijking met vroeger. Voor een besturingssysteem als Chrome OS, dat veelal van de browser afhankelijk is, betekent het veel dat Chrome gewoon updates blijft ontvangen.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwigheid beschikbaar zal zijn in Chrome OS, maar het is al wel bekend dat Googles ontwikkelaars nu werken met een aangepast schema, want door de gevolgen van het coronavirus heeft ook Google zijn werking aangepast met de focus op telewerken.

Nieuwe Chrome OS-functie verlengt de levensduur van je Chromebook

ASUS Chromebook 12

Lees meer over:
Chrome OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties