Chrome 74 voor Windows introduceert donkere modus, zo activeer je hem

Chrome 74 voor Windows introduceert donkere modus, zo activeer je hem

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Donkere modus Chrome

Het is zo ver, Google Chrome voor Windows heeft een donkere modus gekregen in de laatste versie van de browser, versie 74. De functie kan niet handmatig geactiveerd worden in de instellingen of het menu van Chrome, maar je kan hem laten verschijnen dankzij de kleureninstellingen in Windows. Voorlopig werkt de donkere modus nog maar voor een beperkt aantal gebruikers van de stabiele versie van Chrome.

Screenshots van de nieuwe functies

Als de functie geactiveerd is, merk je hoe de zoekbalk grijs kleurt, net als het menu rechtsboven, de balk met bladwijzers, de de pagina voor een nieuw tabblad. Alle andere pagina's waaronder de instellingen blijven wit. Als je de functie wil activeren klik je op de 'Start-knop' in Windows en open je de 'Instellingen'. Kies vervolgens voor 'Persoonlijke instellingen' en tik in de zijbalk op 'Kleuren'. Onderaan kan je bij 'Kies een standaard app-modus voor 'Donker'. Als jij alvast bij de gelukkige gebruikers behoort die de functie al heeft, zal je Chrome spontaan donker zien kleuren. Zo niet, dan kun je dit artikel even raadplegen.

Donker thema voor Google Chrome Canary

De donkere modus in Chrome Canary

Animaties verminderen

Verder zijn er ook andere functies toegevoegd in versie 74. Je hebt nu de mogelijkheid om de hoeveelheid animaties en bewegingen in Chrome te verminderen. De functie kan geactiveerd worden in MacOS en Windows dankzij de toegankelijkheids-instelling waarmee animaties verminderd worden. Je vindt voor beide besturingssystemen die optie bij de beeldscherm-instellingen. Vervolgens geeft Chrome automatisch aan websites door om die instelling te respecteren, maar het is aan website-ontwikkelaars om hun pagina's te optimaliseren voor de functie.

Screenshots van de nieuwe functies

Daarnaast gaat Google verhinderen dat het openen van een nieuwe pagina automatisch een download start in een iframe, dat fenomeen heet een 'drive-by download'. Gebruikers zullen nu steeds handmatig moeten bevestigen, zodat de download niet meteen start op een nieuwe pagina door een klik. Verder gaat Google tegengaan dat een pop-up pagina een andere pagina sluit, ook als de pop-up blokkeerder van Chrome staat uitgeschakeld.

Heb jij de nieuwe donkere modus al op je computer? Kijk je uit naar de functie of denk je niet dat je ze zal gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk