Calm-app brengt dat rustmoment in ons drukke leven

Calm-app brengt dat rustmoment in ons drukke leven

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Calm-app

De Calm-app voor Android is geboren uit de gelijknamige website en biedt een groot aantal ontspanoefeningen en andere hulpmiddelen om meer rust te krijgen. Zo wordt in zeven dagen uitgelegd wat meditatie en mindfulness nu daadwerkelijk is en zijn er allerlei rustgevende geluiden te beluisteren.

De gratis versie van de Calm-app bevat onder andere een bodyscan, de introductie van mindfulness en meditatie en nog een aantal ontspanningsoefeningen. De betaalde versie (€ 9,99 per maand of € 39,99 per jaar) heeft nog veel meer oefeningen zoals een 'slaap-hulp', concentratie, zelfvertrouwen en nog veel meer sessies die bijdragen aan een evenwichtiger leven. Naast de standaard-programma's kan er ook een tijd geselecteerd worden om de app in te schakelen en een sessie te beluisteren.

Rustgevend

Het startscherm van de app is een rustgevende, te selecteren achtergrond met geluid. Zo zien we bijvoorbeeld een kalme zee, bladeren in de regen en nog 25 andere scenes waaruit gekozen kan worden. Deze klinken, ook tijdens de sessies in de app, altijd op de achtergrond, maar kunnen desgewenst ook uitgeschakeld worden.

De Calm-app straalt vooral de rust uit waar het eigenlijk allemaal om draait. Geen fancy app, maar wel met genoeg inhoud om voor elk wat wils te bieden. Ook al is het abonnement op het eerste oog wat aan de de dure kant, ik ben de afgelopen dagen enthousiast geworden en overweeg het zelfs... De app is wel alleen in het Engels beschikbaar.

Beschikbaarheid

De Calm-app voor Android is gratis te downloaden door op onderstaande button te klikken.

Calm - Meditate, Sleep, Relax

Calm - Meditate, Sleep, Relax

De Calm-app zorg voor rust, kalmte en biedt mogelijkheden om te mediteren of mindfulness te doen.  ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk