BlackBerry zal in 2021 terugkeren met eerste 5G-telefoon

BlackBerry zal in 2021 terugkeren met eerste 5G-telefoon

BlackBerry produceerde jarenlang zelfstandig telefoons, maar besloot na de introductie van zijn laatste telefoons met BlackBerry OS 10 de productie te overhandigen aan TCL, die er het voorbije jaar mee ophield. OnwardMobility pakt het stokje over van TCL en zegt dit jaar zijn eerste BlackBerry-telefoons met 5G te introduceren.

Terugkeer van BlackBerry

TCL had jarenlang een samenwerking met BlackBerry, een bedrijf dat zich momenteel enkel richt op softwareontwikkeling. Gedurende het voorbije jaar kwam de samenwerking tussen deze partijen tot een einde. Onbekend was of daarmee het doek voor BlackBerry-telefoons definitief was gevallen, of dat er partijen in de rij stonden om een licentie op de merknaam te nemen. Hoeveel bedrijven er het gesprek zijn aangegaan met BlackBerry is onbekend, maar inmiddels is wel bekend dat het merk zeer binnenkort weer op telefoons zal verschijnen.

BlackBerry zal in 2021 terugkeren met eerste 5G-telefoon

In een aankondiging van OnwardMobility staat dat het bedrijf in 2021 de verkoop van telefoons van start wil laten gaan. Het is niet de eerste keer dat de naam OnwardMobility valt – in augustus kwam de naam al ter sprake in een aankondiging dat het bedrijf een licentie had genomen op BlackBerry. Toentertijd waren er nog veel details onbekend, waaronder het tijdsbestek waarbinnen telefoons van het bedrijf op de markt zouden circuleren.

Eerste 5G-BlackBerry

Peter Franklin, CEO van OnwardMobility, liet onder andere weten dat het bedrijf in 2021 telefoons uit wil brengen met ondersteuning voor 5G-netwerken. Daarnaast laat het bedrijf weten dat het de telefoons zal voorzien van het welbekende fysieke BlackBerry-toetsenbord. Op welke wijze deze op een modern toestel gemonteerd zal worden is nog onbekend. TCL probeerde met zijn ‘KeyOne’ een moderne telefoon te ontwikkelen met een fysiek toetsenbord, maar dat toestel mocht geen groots succes worden.

Komt naar Europa

Of het een succes zal worden, moet op termijn blijken. OnwardMobility heeft laten weten dat het de 5G BlackBerry-telefoons onder andere in Europa, de Verenigde Staten en Azië uit zal brengen. Of het bedrijf ook oog heeft voor België en Nederland, is nog onbekend. Daarbij is het belangrijk om nog te vermelden dat OnwardMobility zich in eerste plaats niet zal richten op consumenten, zo is te lezen op zijn website: “OnwardMobility, (…) is gemaakt om ondernemingen, overheden en bedrijven niets minder te bieden dan de meest uitgebreide en veilige oplossingen voor mobiele apparaten.”

BlackBerry zal in 2021 terugkeren met eerste 5G-telefoon

TCL introduceerde in 2017 de BlackBerry KeyOne: een van zijn laatste BlackBerry-telefoons

Tot slot geeft OnwardMobility aan dat het gebruik zal maken van de productiecapaciteit van FIH, de dochteronderneming van Foxconn die zich richt op de productie van telefoons. Bekend is dat FIH de capaciteit biedt om telefoons voor bedrijven te ontwikkelen: of OnwardMobility zelf zijn telefoon zal ontwikkelen of dat deze taak wordt toebedeeld aan FIH Mobile, is nog onbekend. Wel is bekend dat de toestellen op Android zullen draaien met een nog onbekende softwarelaag.

Lees meer over:
BlackBerry

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties