BlackBerry Motion officieel, vanaf november te koop voor 469 euro

BlackBerry Motion officieel, vanaf november te koop voor 469 euro

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

BlackBerry Motion

TCL heeft de licentie om telefoons te produceren en te verkopen met BlackBerry als merknaam. BlackBerry staat van oudsher bekend om zijn fysieke toetsenborden maar het merk brengt tegenwoordig ook full-touch smartphones uit.

De BlackBerry Motion valt onder de laatste categorie want het is voorzien van een 5.5 inch Full HD-scherm en heeft geen fysiek toetsenbord. Het toestel is gemaakt van een gehard aluminium frame en het persbericht spreekt van een achterzijde met een 'zachte' textuur. Hoe dat precies aanvoelt gaan we zien wanneer we een reviewexemplaar kunnen bemachtigen.

Specificaties

De motor die deze BlackBerry Motion in beweging brengt, is de Qualcomm Snapdragon 625 met 4GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Dat laatste kun je uitbreiden tot 2TB via een SDkaart. De achterzijde is voorzien van een enkele camera van 12 megapixel met flitser. Deze kan ook 4K-video opnemen. Business selfies maak je met de camera van 8 megapixel aan de voorzijde.

Onder deze 'zachte' achterkant huist een, voor BlackBerry begrippen, enorme accu van 4.000mAh. Volgens de opgave moet je hier met een gemiddeld gebruik 32 uur mee kunnen doen. Wanneer hij leeg is, kun je gebruik maken van de Qualcomm Quickcharge 3.0-technologie. Deze zorgt ervoor dat je accu in 40 minuten voor 50% vol is.

De Motion is bestand tegen invloeden van buitenaf. Het scherm is extra beschermd tegen krassen en de het toestel heeft een IP67-normering. Dat wil zeggen dat hij beschermt is tegen stof en tegen water tot 1 meter diepte.

Zakelijke markt

Het zakelijke aspect zie je nog steeds wel terugkomen bij BlackBerry. Het bedrijf is heel goed in veilige communicatie en dat vinden we ook weer terug in het toestel. De BlackBerry Motion beschikt over een 'Locker' waar je documenten en foto's in kunt plaatsen die niet in de cloud wil hebben. Dit werkt samen met de vingerafdruksensor die aan de voorkant zit. Wanneer je bijvoorbeeld een foto maakt met de vingerafdrukscanner dan zal deze gelijk in de locker geplaatst worden.

Het scherm is ook voorzien van een 'pricacy shade'. Dat klinkt heel geheimzinnig maar het is een filter over het scherm dat ervoor zorgt dat anderen niet over je schouder kunnen meelezen. De 'Convenience-key' laat je snel vooraf bepaalde acties en apps voorprogrammeren op basis van locatie. Dus in de auto doet deze button andere dingen dan in huis.

Daarnaast werkt de BlackBerry Motion goed met de meeste enterprise mobility management-sofwareplatformen. Dit maakt het een aantrekkelijk toestel voor de zakelijke markt.

Beschikbaarheid

Bij Belsimpel kun je de BlackBerry Motion al pre-orderen voor 469 euro. Hij zal vanaf eind november ook beschikbaar zijn Bol.com, Mobiel.nl en anderen retailers.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk