Bixby Voice vanaf 22 augustus wereldwijd beschikbaar

Bixby Voice vanaf 22 augustus wereldwijd beschikbaar

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Bixby Voice

Op 22 augustus zal de wereldwijde lancering van Bixby Voice plaatsvinden. Dit blijkt uit een tweet van het officiële Twitter-account van Samsung Zuid-Afrika. Op de vraag of Bixby Voice 22 augustus ook wereldwijd wordt uitgerold en niet alleen in Zuid-Afrika, komt een bevestigde 'ja.'

Bixby bestaat uit twee verschillende delen. Het ene gedeelte, Bixby Home, werkt zonder spraak en laat je kaarten met relevante informatie zien, zoals we van Google Feed (Now) kennen. Hier staan bijvoorbeeld komende afspraken op, het recente nieuws, etc. Ook kan Bixby via de camera objecten herkennen en hier informatie over geven. Dit gedeelte van Bixby werkte al wel tijdens de lancering van de Galaxy S8 en S8+.

Het andere gedeelte van Bixby is een spraakgedeelte, genaamd Bixby Voice. Hiermee kan je commando's geven zoals het navigeren naar een plaats, het uitrekenen van een rekensom, een timer zetten, etc. Dit spraakgedeelte werkte al wel in Zuid-Korea, maar de Engelse werd een aantal keren vertraagd. Op 19 juni was het dan zover, en ging de uitrol in de Verenigde Staten van start.

Samsung heeft nu dus besloten de uitrol van de Engelse versie van Bixby wereldwijd door te zetten. Dit is ook de reden waarom verschillende gebruikers van de Galaxy S8 en S8+ app-updates voor verschillende Bixby-apps binnen krijgen, zoals je hieronder kan zien.

Je zult om Bixby Voice te kunnen gebruiken waarschijnlijk eerst je telefoon op de Engelse taal moeten instellen. Dit is te vergelijken met hoe Google Assistant werkt: als je je telefoon op Engels instelt krijg je de beschikking over de volledige range aan stemcommando's. Bixby Voice werkt voorlopig alleen op de Galaxy S8, Galaxy S8+ en de op 23 augustus aan te kondigen Galaxy Note 8.

Samsung zal met deze wereldwijde uitrol, en de recent aangekondige oortjes met Bixby-integratie, een grotere groep gebruikers van Bixby gebruik willen laten maken. Het is nog niet bekend wanneer Bixby Nederlands kan spreken, maar de focus ligt nu eerst op de Engelse taal.

Bedankt voor de tip Diego!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk