'Dit is de bestverkochte Android-telefoon van 2021: het kan je verbazen'

'Dit is de bestverkochte Android-telefoon van 2021: het kan je verbazen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy A12 is de bestverkochte Android-smartphone van het afgelopen jaar. Op plaats twee en drie staan respectievelijk de Xiaomi Redmi 9A en de Redmi 9. Al is de iPhone 12 de smartphone die wereldwijd het meest is gekocht.

Bestverkochte telefoon 2021

Als we cijfers bekijken van de bestverkochte individuele modellen van telefoons, dan zijn het vooral de modellen van Apple die altijd uitschieters zijn. De vijf meest verkochte toestellen wereldwijd waren ook in 2021 iPhones.

Toch is het telkens spannend om te zien welke modellen van Android-toestellen nu het meeste zijn aangeschaft en dit jaar behoort die eer toe aan de Galaxy A12 van Samsung, dat weet Counterpoint Research. De Galaxy A12 wordt gevolgd door twee telefoons van Xiaomi: de Redmi 9A en de Redmi 9.

Troeven van de Galaxy A12

De A12 heeft heel wat voordelen die consumenten aanspreken. Hij is betaalbaar met een prijs onder 180 euro, hij krijgt de lange update-ondersteuning van Samsung, komt met een grote accu en heeft een prima design en goede software. Je leest er alles over in onze review.

De Galaxy A12 deed het volgens de onderzoekers in het bijzonder goed in Noord- en Zuid-Amerika en in West-Europa. Ook bij Androidworld stelden we vast dat onze review van de Galaxy A12 een van de meest gelezen was van het afgelopen jaar.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

'Dit is de bestverkochte Android-telefoon van 2021: het kan je verbazen'

De Samsung Galaxy A13

De Galaxy A12 heeft ook al een opvolger klaarstaan in de vorm van de Galaxy A13. Dat nieuwe toestel heeft een moderner ontwerp, snellere prestaties en een geheel nieuwe cameraopstelling met een 50 MP hoofdsensor. Het scherm meet ditmaal ook 6,6 inch en daarmee is het iets groter en heeft het ook voor het eerst een Full HD-resolutie gekregen. De Galaxy A13 is vanaf 189 euro te koop.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk