Ben zet alle klanten over naar 4G-netwerk, stopt niet met 3G

Ben zet alle klanten over naar 4G-netwerk, stopt niet met 3G

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

‘4G Basis-netwerk’

Ben, het dochterbedrijf van telecomprovider T-Mobile, biedt sinds 2014 4G-abonnementen aan. Als je een 3G-abonnement had afgesloten, werd dit vervolgens niet automatisch overgezet naar 4G. Het nieuwe telecomnetwerk was immers alleen te gebruiken tegen een meerprijs. Ben is daar inmiddels vanaf gestapt, en heeft bekendgemaakt dat het alle klanten de mogelijkheid gaat bieden om gebruik te maken van het 4G-netwerk.

Het activeren van de 4G-bundels voor klanten die momenteel een 3G-only abonnement hebben, zal in de loop van volgende week plaatsvinden. Het nieuwe abonnement, dat ‘4G Basis’ heet, zal klanten dezelfde theoretische internetsnelheden bieden als het 3G-netwerk; respectievelijk 14,4 Mbit/s voor het downloaden en 2 Mbit/s bij het uploaden via het 4G-netwerk.

Geen extra kosten

Het abonnement komt overigens zonder meerprijs voor de klanten die op het 3G-netwerk zitten. Als klant met een bestaand 4G-abonnement, is het niet mogelijk om naar 4G Basis over te stappen. Alle klanten van het 4G Basis-abonnement kunnen wel overstappen naar de 4G of 4G Extra Snel-bundels, die respectievelijk downloadsnelheden van 100 Mbit/s en 225 Mbit/s en uploadsnelheden van 10 Mbit/s en 65 Mbit/s bieden.

Mocht je momenteel rondlopen met het Altijd’08-abonnement, dan wordt de bundel overgezet naar het 4G Basis-abonnement – de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van mobiele data, blijft voor die klanten overeind. Schakel je over naar een 4G of 4G Extra Snel-bundel, dan verlies je de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van mobiele data, zo is te lezen op de website van Ben.

3G-netwerk blijft bestaan

Hoewel het 4G-netwerk voor bestaande 3G-klanten geen hogere doorvoersnelheden biedt, geeft de provider aan dat er wel op andere vlakken verbeteringen zijn doorgevoerd voor klanten. Zo zou 4G stabielere verbindingen bieden, met daarbij een betere dekkingsgraad.

Klanten die rondlopen met een 3G-only toestel hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken. 3G zal naast het 4G-netwerk blijven bestaan. Hoelang het 3G-netwerk van moederbedrijf T-Mobile online blijft, is nog onbekend. Wat vind jij van de overstap van 3G naar 4G voor alle Ben-klanten? Heb jij nog een 3G-telefoon in huis die je gebruikt op het Ben-netwerk? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk