Backup by Google One is het nieuwe uniforme back-up systeem voor Android

Backup by Google One is het nieuwe uniforme back-up systeem voor Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In een poging om zijn back-upservices voor Android-apparaten te vereenvoudigen, rolt Google nu een update uit die de meerdere oude back-upsystemen gaat vervangen.

Backup by Google One

Backup by Google One wordt zonder veel ophef momenteel uitgerold, en brengt verschillende back-updiensten van het bedrijf samen. Momenteel kan je nog back-ups maken van je app-gegevens, sms'jes, belgeschiedenis en apparaatinstellingen zoals opgeslagen wifinetwerken, wallpaper, scherminstellingen, taal- en invoerinstellingen en datum/tijd.

Back-up door Google One is gedetailleerder en uitgebreider en gewoon in de instellingen te vinden in plaats van in de Google One-app. De nieuwe back-uptool kan tevens een back-up maken van foto's, video's en MMS-berichten.

Backup by Google One

Backup by Google One

Uniforme aanpak

Deze uniforme aanpak is bedoeld om een einde te maken aan elk onderscheid in back-ups. Tegenwoordig zijn mensen vooral op de hoogte van Google One waar je sinds dit jaar een betaald abonnement moet afnemen om voldoende opslag te krijgen voor de opslag van je foto's en video's.

De meeste Androidgebruikers komen pas achter het bestaan van de andere back-ups als ze een nieuw apparaat krijgen en het instellen. Met Back-up door Google One worden gebruikers nu actief op de hoogte gehouden waarvan er een back-up wordt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Volgens 9to5Google zal dit nieuwe back-upsysteem beschikbaar komen voor alle Google-accounts, ook degenen die geen betaald Google One-account hebben. De limiet van 15 GB voor gratis opslag om je foto's en video's veilig te stellen in de cloud blijft. Is je opslag op, dan is het ook gedaan met de back-ups. De opslag voor het maken van back-ups wordt gedeeld met meerdere Google-diensten, zoals Google Drive, Gmail en Google Foto's. Zie jij het nieuwe uniforme back-upsysteem al in de instellingen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Backup by Google One

Backup by Google One

Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk