Aziatische Android-gebruikers krijgen reclame op hun vergrendelscherm

Aziatische Android-gebruikers krijgen reclame op hun vergrendelscherm

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Android-gebruikers in Azië krijgen vanaf volgende maand reclames op het vergrendelscherm van hun telefoon. Maar liefst 400 miljoen vergrendelschermen tonen straks commerciële uitingen. Vooralsnog lijkt dit echter nog niet naar Europa of Nederland te komen.

Reclame op je vergrendelscherm

Het bedrijf Glance werkt aan technologie die zorgt dat je zelfs als je telefoon op slot zit toch reclame-uitingen te zien krijgt. Op het vergrendelscherm toont advertentiebedrijf InMobi (moederbedrijf van Glance) straks advertenties. InMobi is ook steeds vaker actief in de Verenigde Staten, waardoor er daar ook wordt gevreesd voor deze nieuwe manier van adverteren.

Een manier die omstreden is. Net als bij smart-televisies die vol staan met reclames voor films en streamingdiensten die je helemaal niet zonder betaling tot je beschikking hebt, is het ook bij smartphones het geval dat commercie steeds vaker zijn weg vindt binnen Android. Hoewel je voor het toestel (of dat nu een tv-toestel of een telefoontoestel is) betaalt, word je toch nog geconfronteerd met commerciële uitingen.

Nu zorgen die er ook voor dat toestellen goedkoper kunnen zijn. In de televisiewereld maken merken deals met derden waarmee ze hun televisies goedkoper zouden kunnen aanbieden. Daarvoor krijg je als consument echter wel te maken met reclames en advertenties binnen de menu’s van de televisies. Zoiets is dit ook, maar dan op het vergrendelscherm van je smartphone.

Glance

Alleen belooft Glance wel dat het content is die je ook daadwerkelijk interessant vindt. Je krijgt dus niet een reclame voor een kinderprogramma als je alleen maar content kijkt voor een ouder publiek. Echter is het onduidelijk met welke bedrijven Glance dan werkt om die advertenties te tonen of op welke toestellen dit plaatsvindt. En, niet geheel onbelangrijk: of je het kunt uitschakelen.

Denk jij dat dit binnenkort ook naar Nederland zou kunnen komen? Plus: zijn er advertenties die je er wel op zal waarderen, of is voor jou de optie om het uit te kunnen zetten essentieel? Laat je mening achter onder dit bericht.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk