Dual camera’s voor budgettoestellen
Sommige smartphone-fabrikanten weerleggen echt de grenzen wat betreft de prijs-kwaliteit van hun midrange-telefoons. De Nieuwe Nokia 6.1 Plus die onlangs in India werd gelanceerd, komt voor omgerekend 200 euro met een dual-camera van 16MP en 5MP (monochrome sensor). Ook zijn kleinere broertje, de Nokia 5.1 Plus, die nog lager geprijsd is, maar waarvan het prijskaartje nog onbekend is, komt met een tweede camera om bokehfoto’s te kunnen nemen. Dat is een functie die we eerst nog zagen bij de vlaggenschepen.
Zo is het nochtans altijd geweest. Een splinternieuwe feature passeert eerst langs een toptoestel en wordt dan gedestilleerd bij de midrange-telefoons. We zagen het onlangs bijvoorbeeld nog bij de Huawei P Smart+ die boordevol moderne features zit zoals: slow motion video, bokehfoto’s en gezichtsherkenning. Sterker nog, hij ziet er zelfs bijna als twee druppels water uit als Huawei’s P20 vlaggenschip.
Snapdragon 845 voor midrange-prijs
We stellen vast dat sommige fabrikanten opvallend verder gaan dan anderen, en het zijn traditioneel de Chinese merken die de meest opvallende features en specs in hun midrange kunnen integreren voor de laagste prijskaartjes.
Een opmerkelijk voorbeeld is de Poco F1, de eerste telefoon van het nieuwe dochtermerk van Xiaomi, die binnenkort gelanceerd wordt voor omgerekend 313 euro. Voor die midrange-prijs krijg je een Qualcomm Snapdragon 845 SoC. Je zult het ongetwijfeld wel weten, maar dat is exact dezelfde SoC als die voor de duurste flagships wordt gebruikt. Bij ons wordt de splinternieuwe Samsung Galaxy Note 9 traditioneel gelanceerd met Samsungs eigen, gelijkwaardige Exynos-SoC, maar in de Verenigde Staten gaat hij voor 999 dollar over de toonbank met exact dezelfde SoC als die van de Poco F1.
De grenzen tussen midrange en high-end telefoons lijken al veel langer te vervagen, maar voorbeelden als de Poco F1 en de nieuwe Nokia’s bevestigen dat de concurrentie tussen smartphone-fabrikanten heviger dan ooit tevoren is.
AW Poll
Nu komt bij ons de vraag op: “Leuk, maar wat verwacht onze lezer in ruil voor zijn geld.”? De term midrange-toestel wordt vaak in een erg brede context gebruikt, maar wij vragen nu expliciet wat jij in ruil verwacht voor een toestel van 300 euro. Hieronder is een lijst van kenmerken te zien en het is de bedoeling dat je alle kenmerken aanvinkt waarvan jij vindt dat ze echt bij een midrange van 300 euro horen.
Vertel ook in de reacties wat je van de huidige strijd tussen smartphone-fabrikanten vindt. Heb jij nog de behoefte om een absoluut premium-toestel te kopen, of presteert een midrange al goed genoeg?
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Leuk al die randvoorwaarden, maar aan het einde van de dag zijn software en chipset toch de dingen die ervoor zorgen dat een toestel soepel is en blijft lopen.
1. Android one
2. Minimum 660 qualcom chipset
3. Stereospeakers. Nokia mag dit onderhand ook wel integreren in hun telefoons. Dan koop ik ze meteen. Voorlopig niet.
Het gekke is dat je zaken als dikke accu’s, 3.5mm, sdcard, dualsim, fmradio vaak zelfs op midrangers moet missen.
Vraag liever waarop we willen bezuinigen om de prijs te beperken tot 300 euro.
Ik heb alles aangeklikt.
Je bent een echte Nederlander of je bent het niet.?
Het allerbelangrijkste is eigenlijk een goede geoptimaliseerde firmware zonder onnodige toeters en bellen aangevuld met NFC en fingerprint
*Snelle processor
*Snelle updates
*Geen verouderde Androidversie
Dit zijn dingen die echt een must zijn voor een midranger
Het hele rijtje kan wel voor 300,-. Daarin tegen krijg je dan wel een minder snelle processor, weinig opslag en weinig ram geheugen.
Oh ja, en
3. Android one
1 een goede accu
2 een goede camera, hoeft geen dual lens te zijn, het mijn Nexus 5x ook niet en die camera is erg fijn
Snelheid (SD 670/710), goede software, redelijke camera, full hd scherm
Heb de mid-range Nokia 7+ en ben echt zwaar tevreden. Sinds dit soort toestellen er zijn ga ik geen high end toestellen meer aanschaffen.
Ja heb een Samsung Galaxy s9+ dus ja nog steeds behoefte voor Premium