AW Poll: vind jij smart home-apparaten leuk of zijn het gimmicks?

AW Poll: vind jij smart home-apparaten leuk of zijn het gimmicks?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Smart Home

Als je wil kan je je huis tot vrijwel in het oneindige 'slim' maken. Vandaag bestaat er wel een 'slimme' variant van elk 'dom' gebruiksvoorwerp, vaak tegen een stevige meerprijs. Neem nu de Philips Hue-lampen waarmee je je lichten thuis vanaf eender waar ter wereld kan bedienen met je smartphone. Je hebt ze in alle vormen en maten en je kan ze ook met je stem bedienen via je slimme speaker - nog zo'n slimmerik - of je Google Assistent op je telefoon.

Zogenaamde smart bulbs zijn maar een voorbeeld. Je hebt ook grasmaaierrobots, de bekende iRobot Roomba's of zelfs dweilrobots die je vloer doen blinken. Als er wordt aangebeld aan je deur dan bekijk je even de camera-opnames van je hyperintelligente deurbel, en als je het thuis wat frisjes krijgt, dan neem je je telefoon erbij om de verwarming op je Nest-thermostaat wat hoger te zetten.

Roomba-robotstofzuigers

Pas op voor de hond!

Alles 'slim'

Smart home-apparaten kan je blijven toevoegen aan je huis op verschillende manieren. Aan de hand van een slimme plug kan je een apparaat simpelweg van op afstand uit- en aanzetten. Er zijn een paar platformen die een waaier aan apparaten met elkaar verbindt. Denk aan Samsung SmartThings, Google Home of HomeKit van Apple.

Je heb ook meer exotische, en minder alomtegenwoordige slimme apparaten. Met de Candy-wasmachine kan je het toestel van op afstand programmeren, LG en Samsung maken slimme toestellen met touchscreens en je kan zelfs je koffiezet spontaan in de ochtend een koffie voor je laten zetten van zodra je uit bed komt.

Philips Hue Singe

Vervolgens kan je nog creatieve combinaties maken via IFTTT, dat is een bekende dienst waarmee je een trigger instelt om een actie uit te voeren. Stel de gps van je smartphone merkt dat je binnen een halfuur thuis bent, dan kan je alvast de thermostaat automatisch activeren en de robotstofzuiger aan het werk zetten.

AW Poll

In deze AW Poll willen wij van jou weten wat je van smart home-tech vindt. Welke slimme apparaten vind jij de interessantste, of vind je het doorgaans veel geld voor weinig meerwaarde? Laat je stem achter in onze poll, maar vertel ook in de reacties welke apparaten jij momenteel gebruikt.

iRobot HOME

iRobot HOME

Gebruik de iRobot HOME-app om reinigingscycli op elk gewenst moment te plannen, starten, pauzeren of annuleren, waar je ook bent. Deze app is compatibel met Roo ..
SmartThings Classic

SmartThings Classic

De SmartThings-app moet de spil worden die alle slimme apparaten met elkaar in verbinding gaat brengen. Samsung wil de verschillende ecosystemen en IoT-app ..
Philips Hue

Philips Hue

Met de Philips Hue-app kun je je slimme lampen eenvoudig en overzichtelijk bedienen. Of je nu Bluetooth of een Hue Bridge gebruikt met je verlichting, je kunt e ..
Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..
IFTTT

IFTTT

IFTTT (If This Then That) laat je allerlei taken automatiseren door allerlei apps, apparaten en diensten met elkaar te koppelen. Zo kan je automatisch ..
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk