AW Poll: deze invloed heeft de Huawei-crisis op jullie aankoopgedrag

AW Poll: deze invloed heeft de Huawei-crisis op jullie aankoopgedrag
In de AW Poll richten we ons (vanzelfsprekend) op het hete topic van afgelopen week: de Huawei-crisis. Er heerst een heleboel onzekerheid over de exacte gevolgen voor Huawei-smartphones, met name voor toekomstige toestellen. Wat de invloed hiervan is op jullie aankoopgedrag lees je in de uitslag van deze AW Poll.

AW Poll Huawei-crisis

De Huawei-crisis begon afgelopen zondag toen het eerste bericht naar buiten kwam dat Google de banden met Huawei had doorgesneden. Huawei kon zo geen Google Play Store meer gebruiken voor toekomstige smartphones en ook de plannen voor huidige smartphones was onduidelijk. Zouden er nog wel updates komen, en kon je nog wel gebruik maken van je huidige apps? Antwoorden op deze vragen hebben we in dit artikel gezet.

[readmore articles="199644,199672"]

Huawei statement

Maandag kwam Huawei met bovenstaand statement dat huidige smartphones nog gewoon beveiligingsupdates zouden ontvangen, apps zouden blijven werken en after-sales services zouden worden geleverd. Vanaf toen kwam er steeds meer nieuws naar buiten, waaronder een gedeeltelijke ontheffing van de genomen maatregelen tellend voor 3 maanden. Vervolgens publiceerden we nog de volgende artikelen:

> Ook Qualcomm en Intel stoppen handel met Huawei

> Vervanging van Android van Huawei genaamd Hongmeng op zijn vroegst deze herfst klaar

> Huawei werkt volgens geruchten samen met Aptoide om Google Play Store te vervangen

> Britse chipmaker ARM verbreekt ook banden met Huawei

> Huawei Mate 20 Pro teruggetrokken uit Android Q bèta

> Huawei kan geen nieuwe telefoons meer maken met microSD

> Naar verluidt komt de Honor 20 Pro niet meer vanwege het handelsverbod

Kortom, een enorme rits aan gevolgen voor Huawei / Honor, waarbij een heleboel ook nog op basis van geruchten zijn en er nog geen volledige duidelijkheid is. Om de invloed van deze zogenoemde Huawei-crisis te peilen legden we je in de AW Poll de vraag voor wat jullie zouden doen: geen Huawei-smartphone meer kopen, of is het allemaal een storm in een glas water?

Huawei AW Poll uitslag

In de volledige uitslag van meer dan 1100 stemmen - flink meer dan gemiddeld - blijkt dat meer dan de helft van jullie (54%) minder geneigd is om een Huawei-toestel te kopen. Aangezien er nog geen zekerheid is of versie-upgrades voor de komende 2 jaar aan je potentieel toekomstige Huawei-smartphone kunnen worden geleverd is dit geen gekke gedachte. Daarentegen zegt 1 op de 5 mensen dat hun houding tegenover Huawei niet is veranderd, of dit nou positief of negatief is. Ten slotte geeft 21% aan dat ze überhaupt geen Huawei-toestel zouden aanschaffen en voor hen maakt de crisis (direct gezien) dan ook niks uit. 

In de comments laat iemand weten op het punt te staan om een Huawei P30 te kopen maar hier vanwege de crisis toch maar even vanaf ziet. Iemand die een P30 lite wilde halen beaamt dit verhaal. Anderen laten ook weten hun vertrouwen compleet kwijt te zijn en van hun aankoop af te zien en bijvoorbeeld een Samsung aan te schaffen. Mensen wijzen elkaar erop dat er binnen de Android-wereld nog heel veel andere keuze is, waarop anderen vinden dat het zonde is dat er zoveel onzekerheid bestaat rondom een merk en zo goed toestel als de Huawei P30 Pro. Kortom, hier is het laatste nog niet over gezegd!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties