AW Poll: deze invloed zal Google Stadia op jullie gamegedrag hebben

AW Poll: deze invloed zal Google Stadia op jullie gamegedrag hebben

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Gamen met Stadia van Google

Google heeft zich met Stadia gericht op gamen. Door middel van slim gebruik te maken van krachtige servers denkt het bedrijf games te kunnen streamen naar browsers. Je hebt hier enkel een laptop voor nodig en een stabiele internetverbinding en je bent klaar. Er is geen krachtige hardware nodig om deze games te draaien: al het zware werk wordt op afstand voor jou gedaan. Het principe lijkt op wat onder andere GeForce Now van Nvidia aanbiedt: ook hier kan je games via je Windows of MacOS-apparaat laten streamen en zo spelen. Zelf maak ik sporadisch al gebruik van GeForce Now op mijn MacBook en zo kunnen spellen op veel hogere kwaliteit worden afgespeeld dan mijn Mac zelf zou aankunnen.

Stadia op Chromebook

Stadia op een Chromebook

Het idee is er dus, en Google kennende weten zij ook wel hun weg te vinden qua gebruikersgemak en het optimaliseren van servers. Verder is er echter nog vrij weinig bekend over Stadia. De prijs bijvoorbeeld. Ga je betalen per gespeeld uur, per game die je streamt of een vast bedrag per maand? Hoe is de spelervaring zelf? Allemaal vragen waar we nog geen antwoord op hebben.

In de AW Poll lieten we jullie deze week je uitspreken over Stadia. Is dit concept nou helemaal de toekomst, ga je meteen over, of is het juist helemaal niet nodig omdat je toch niet gamed? Of ben je teveel verknocht geraakt aan het concept van een aloude console en zal het allemaal niet zo hard lopen?

AW Poll uitslag Google Stadia

Van de 370 stemmen in totaal kan de volledige uitslag hierboven ingezien worden. Hieruit zien we dat 29% van de stemmen - de eerste 3 categorieën bij elkaar opgeteld - al aangeeft dat Stadia geen invloed op hun gamegedrag zal hebben, hoe goed het ook mag zijn. Dit komt omdat deze mensen geen spellen spelen, gewoon hun huidige console behouden en dat niet willen veranderen of omdat ze spelletjes op hun smartphone afdoende vinden. Daarnaast is er nog de grootste categorie van 40% die eerst wel even wilt zien hoe goed Stadia nou precies werkt: voor gamen is een lage latency (vertraging) en input lag te belangrijk voor de algehele ervaring en op dit moment zijn deze aspecten nog niet te beoordelen.

Dan is er nog 20% die zegt dat Stadia wel potentie heeft om mensen grotere / zwaardere games te laten spelen omdat ze nu nog niet over een console beschikken, een categorie waar ik zelf ook onder val. Gamen is ontzettend leuk, maar om hier nou speciaal een console voor te kopen is voor mij dan weer net een stapje te ver. Stadia valt hier mooi tussenin. Ten slotte zegt bijna 11% dat ze heilig geloven in Stadia en meteen hun spelcomputer / Xbox uit het raam gooien. Spreekwoordelijk natuurlijk. In ieder geval heeft Stadia nog genoeg te bewijzen!

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk