Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

 • Samsung Galaxy S10 Lite

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

AW Interview: Gaat Gaby Zwaan voor Android?

· 27 augustus 2010

Lekker bijzonder zou je zeggen. Dit kwam toch in mijn Twitterfeed voorbij en ik kon het niet laten liggen. Ik zag dat de man, die voor mij bekend staat als iPhone-addict, ineens een HTC Desire had gekregen. Ik begon #HTCGaby te volgen en kwam er achter dat we hier met een hele leuke test te maken hadden. HTC bood deze Steve Jobs-volgeling een Desire aan om het eens een maand uit te proberen.

Gaby Art

Gaby Zwaan is een bekende in het Nederlandse kunstwereldje. Gaby komt er in zijn lagere schooltijd achter dat hij niet zo makkelijk mee kan met andere leerlingen. Dit lijkt te liggen aan zijn dyslectie, een veel voorkomend probleem waarbij je woorden niet leest zoals ze er staan. Gaby zet zich dan tegenwoordig ook in om de samenleving meer begrip te laten krijgen voor dyslectie. Tijdens deze periode ziet Gaby het probleem meer als een kans en ontwikkelt hiermee een heel erg creatieve kant van zichzelf. Eéntje die wij als Twitterfollower ook zeker niet willen missen. Bekende mensen als Mike Tyson, Prince en 'natuurlijk' Steve Jobs werden al door hem op karton vastgelegd. Goed lijkende portretten in felle kleuren met vele spetters verf erover heen. Een veelal vrolijk geheel waarin zijn eigen stijl goed herkenbaar is. Fans en bekenden van Gaby kennen hem, naast zijn schilderwerk en de Gaby on Tour van 2010, ook als een ongelofelijke iPhone-fan. Daar is waar de sneaker bij HTC niet helemaal paste toen hij het schilderij van meervoudig etappewinnaar Mark Cavendish wilde overhandigen. Waarom zo'n grote mond hebben en altijd op iPhone willen leunen als er nog zoveel ander moois te vinden is in de smartphonewereld? Gaby en HTC trokken de stoute schoenen aan en begonnen met het bijzondere experiment.

Ontstaan

Het hele verhaal is natuurlijk begonnen met het HTC-team en het betreffende schilderij van Mark Cavendish. Deze man behaalde dit jaar met HTC op zijn buik 12 etappes en uiteindelijk een tweede plaats in het sprintklassement van de Tour de France. Gaby on Tour ontstond toen de vader van Gaby achter de tour aan zou gaan om het evenement een keer mee te maken. Gaby ging mee en maakte daar een hele bijzondere vakantie van door voor zijn touridolen, portretten op het asfalt te schilderen. Het gezicht van tourwinnaar Alberto Contador verscheen in meerdere vierkante meters op de weg in de Tour Mallet. Nou ja, half omdat een Franse agent het idee toch niet zo leuk vond. Jammer, maar het leverde toch een zeer avontuurlijke video op:

http://www.youtube.com/watch?v=BcR9TUEuG1s

Toen Gaby zijn werk bij de Avondetappe op de NOS had staan, belde HTC de volgende dag op of zij het Cavendish-schilderij (afbeelding bij bericht) konden kopen. Het schilderij bleek voor Mark zelf bedoeld te zijn en Gaby besloot er ook één voor HTC te maken. Bij een gesprek met HTC's productmanager Ilse van Drie kwam het ter sprake dat je, wanneer je zo'n grote mond hebt en altijd een iPhone gebruikt, ook wel eens een HTC kan testen. Zo gezegd zo gedaan, en vorige week ontving Gaby zijn HTC Desire.

Woensdag interviewde ik Gaby over het project. Als Android-user was ik een beetje sceptisch over de instelling van zo'n grote iPhone-fan. Zou hij wel door een doorzichtige bril naar het toestel kijken? Moesten we niet een setje Apple-stickers opsturen om hem een beetje thuis te laten voelen? Ik stelde hem de volgende vragen:

Je gebruikt nu een iPhone, welke versie en OS draaien daarop?
Ik heb (had) een iPhone 3G zonder iOS4 erop en degene ervoor, geen idee welke dat echt is. Ik ben daar niet zo mee bezig... Ben een niet-nerd-gebruiker.
Je iPhone betekent voor jou heel erg veel heb ik gezien in je Twitterfeed (gezien Osfoora HD heb je ook nog een iPad). Welke apps en functies ga je het meeste missen tijdens het gebruik van een Androidtoestel?
Ik ben een iPhone-gebruiker die een telefoon heeft waarvan bellen de minst gebruikte app is zeg maar... En ach betekent heel veel... Ik vind het apparaat mooi en werkt heerlijk, dat is en was de reden om er één te hebben. Ik heb er niet over nagedacht wat ik zou missen omdat het zo tot stand kwam toen ik bij HTC zat en men zei dat ik hetzelfde kon (en beter) met een HTC-phone als met mijn iPhone dus ben er open in gegaan en probeer te overleven met een Desire. Eens kijken of het inderdaad beter is en ik er hetzelfde mee kan of zelfs meer.
We weten over je dat je Mac-gek bent. In één van je laatste video's quote je zelfs Steve Jobs. Zelf zou ik voor geen goudmijn Android aan de kant leggen voor een andere smartphone. Ik snap dat dit ook best moeilijk is. Gebruik je nu echt alleen de HTC Desire?
Weet niet of ik Mac-gek ben... Denk niet zo in die kampen zeg maar.. Ik waardeer marketing en style in alles wat ik doe dus ja dan is voor mij Apple een mooi iets en Steve Jobs is een baas op marketing en presentatievlak en denk dat ik hem qoute in dat filmpje omdat dat er mooi bij paste ik denk dat zijn "one more thing" een briljante vondst was in zijn presentaties... En dat respecteer ik. Het is retemoeilijk om niet mijn "eigen gekozen" foon te gebruiken en ja ik gebruik alleen de Desire. Uiteraard wel gewoon laptop en iPad maar dat zou ik ook doen als ik nog gewoon mijn iPhone had.
Ik begrijp dat de simpele interface van de iPhone de meeste mensen aantrekt. Je bent ook een Gmail-gebruiker zie je hier voordelen in ten opzichte van het iOS platform?
Simpele interface is juist het grote punt van een keuze voor een iPhone en ook precies de reden van niet keuze van Androidmensen. Ik ben zelf erg minimalistisch. Ik geloof niet dat mijn Gmailgebruik iets te maken heeft of van invloed is op het fijner werken met iPhone of met een Desire... Op beiden gebruik ik alle Google producten... Ik merk geen verschil welke van de 2 telefoons ook.
Ik denk dat dat een argument is dat niet meer gebruikt mag worden in de Android / iPhone discussie.
We begrijpen natuurlijk dat je als iPhone gebruiker weloverwogen een iPhone hebt gekocht en het daarom moeilijk is om met een telefoon te lopen die niet direct je eigen keuze zou zijn. Wij begrijpen dus best dat er negatieve reacties in de Twitter terecht kunnen komen. Denk je dat het toestel een eerlijke kans kan krijgen?
Yep een hele eerlijke kans alleen ben ik bang dat jullie en de lezer me alleen maar daarbij geloven als ik uiteindelijk de Android verkies, de vraag is dus eerder krijg ik een eerlijke kans om oprecht te zeggen wat ik beter of minder vind aan de telefoons. En negatieve tweets? Dat zie ik niet zo zie het als tweets van een jongen die zijn weg vind in een wereld waar hij niet van weet of hij er thuis hoort. Leuk om uit te vinden en ja dat daar soms een minder goede tweet voor de 1 en soms een minder goede tweet over de andere telefoon voorbij komt tsja dat lijkt me logisch.
Natuurlijk hopen wij dat dit bijzondere project uiteindelijk heel erg positief gaat eindigen voor Android. Mocht je met vragen zitten of meer informatie willen hebben over je toestel zijn wij net als voor andere gebruikers altijd beschikbaar op www.androidworld.nl of via twitter bij @Androidworld.
Grappig dat je wilt dat het voor de Android positief eindigt.. In principe zijn jullie daar dus niet open voor als ik bij mijn oude telefoon blijf? Geven jullie me wel een eerlijke kans? ;-)
Om vanuit Androidworld op deze laatste vraag te antwoorden: Ja zeker geven we je een eerlijke kans het zou interessant zijn als het experiment uitkomt op Android. Zeker omdat je toch wel een fan bent van de andere kant (zoals je hier beschreef dat het jou zelf gekozen telefoon was) Als je voor iPhone kiest zullen wij dat ook gewoon posten en gaan wij een interview doen wat jij anders zou willen zien aan Android!
Bedankt in iedergeval voor dit interview en tot over 3 weken!
Heb jij als lezer ook interesse in Gaby's werk? Kijk gerust eens op zijn website en op de projectpagina van Gaby on Tour.
Huidige status van het experiment:

Sinds ik heb uitgevonden dat menu knop toestel zelf menu's aansturen apps op mijn HTC Desire gaat het allemaal beter met experiment #htcgaby

less than a minute ago viaTwitter for Android

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (12)
Bezig met laden van reacties...