Zo gebruik je Googles augmented reality-stickers op de Nexus 6P, OnePlus 3(T) en Xiaomi Mi 5

Zo gebruik je Googles augmented reality-stickers op de Nexus 6P, OnePlus 3(T) en Xiaomi Mi 5

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

AR-stickers

Google heeft augmented reality-stickers voor Pixeltoestellen met Android 8.1 beschikbaar gemaakt. Er zijn verschillende sticker-packs in de Camera-app zichtbaar zoals Star Wars en Stranger Things. Personages of objecten in een stickerpack kunnen dan naar het scherm gesleept worden om zo een leuk effect te creëren inclusief geluid.

Deze AR-stickers zijn nu via een omweg ook te gebruiken op de Nexus 6P, OnePlus 3(T) en Xiaomi Mi 5 die beschikken over root en Android 8.1 Oreo.

Op eigen risico

Verschillende XDA-leden hebben het namelijk voor elkaar gekregen om de AR-stickers op zijn Nexus 6P, OnePlus 3 en 3T en de Mi 5 werkend te krijgen. Om dit te doen zul je eerste beide benodigde apps moeten installeren: ARCore en AR-stickers. Ze zullen als niet beschikbaar worden aangegeven in de Play Store, maar ze zijn ook op XDA ook beschikbaar. Daarna zul de build.prop-bestanden en nog een aantal zaken moeten aanpassen. Zoals je ziet worden hier vrij ingewikkelde zaken aangepast die niet voor iedereen binnen handbereik liggen. Aanpassen geschiedt dus geheel op eigen risico.

Durf je het toch aan? Op XDA is een stappenplan te vinden voor de Nexus 6P en één voor de OnePlus 3 en 3T en de Xiaomi Mi 5. Als je het stappenplan met succes hebt gevolgd, dan kun je je creativiteit de vrij loop laten met de verschillende leuke personages (BB-8, Stormtroopers) of objecten in de AR-stickers. May the force be with you.

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk