Archos kondigt vijf nieuwe budgetsmartphones aan

Archos kondigt vijf nieuwe budgetsmartphones aan

Nieuwe Archos-smartphones

Het 'topmodel' van de budgetserie is de 50f Helium, die zo'n 130 euro gaat kosten. Het toestel heeft een 5 inch HD-scherm, plastic behuizing met vingerafdrukscanner en 32GB interne opslagruimte. De gebruikte processor is een Snapdragon 210 (ja, die hele trage) van Qualcomm, en het werkgeheugen meet 2GB. Verder ondersteunt de smartphone 4G-internet, Quick Charge-opladen en maakt hij foto's met een 8 megapixel camera. De accu is met 2000 mAh aan de kleine kant.

De 50f Helium wordt vergezeld door een Lite-uitvoering, die rond de 100 euro moet opbrengen. Deze bezuinigingen uiten zich in een halvering van het werkgeheugen (1GB) en slechts 8GB opslaggeheugen. Dit kun je gelukkig vergroten met een Micro-SD kaartje.

[readmore article="184020"]

Archos kondigt ook een phablet aan, de 55 Helium Ultra. De 150 euro kostende smartphone is voorzien van een 5,5 inch HD-scherm, MediaTek 6737-soc en 3GB werkgeheugen. De accu is met 2700 mAh groter dan die van de 50f Helium, maar een vingerafdrukscanner ontbreekt weer. Verder zijn de toestellen grotendeels gelijk.

Ook de 55 Helium Ultra krijgt een Lite-versie (de 55 Helium), die 110 euro gaat kosten. Ook hierbij geldt dat er beknibbeld is op het werk- en opslaggeheugen, dat respectievelijk 1GB en 16GB groot is. Het vijfde toestel is de 55 Helium 4 Seasons en die is identiek aan de 55 Helium. Het enige verschil is dat je de achterkant kan vervangen, en daar betaal je 15 euro meer voor.

Alle nieuwe Helium-toestellen slikken twee simkaarten (dual-sim) en draaien op een nagenoeg kale Android 6.0-versie. Over een eventuele update naar Android Nougat, dat deze week uitkwam, is nog niets bekend.

Beschikbaarheid

Archos heeft op moment van schrijven alleen de Engelse prijzen van de Helium-modellen bekendgemaakt. Ik heb ze - zoals je hierboven kan lezen - omgerekend naar europrijzen, maar het is goed mogelijk dat de fabrikant hier licht vanaf wijkt. Archos laat in het persbericht weten dat de smartphones wereldwijd worden uitgebracht en dus mogen we aannemen dat ze naar Nederland komen. De release staat gepland voor oktober. De toestellen zijn volgende week alvast te bewonderen op de IFA-beurs, waar Androidworld natuurlijk verslag van doet.

Wat vind jij van deze Archos-smartphones?

Lees meer over:
Archos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties