App van de week: digitaliseer je klantenpasjes met Stocard

App van de week: digitaliseer je klantenpasjes met Stocard

admin

door admin

Laatst geüpdatet

Zo werkt Stocard

Met de Stocard kun je een fysiek klantenpasje scannen, waarna de app een barcode en cijferrij (je klantnummer) invult. Eventueel kun je zelf een notitie toevoegen. Stocard heeft een database van ruim tweehonderd winkelketens, waaronder tientallen Nederlandse. Denk aan de Kruidvat, Albert Heijn en - voor altijd in ons hart - V&D. Ook veel internationale bedrijven als Ikea, Douglas en Game Mania zijn beschikbaar. Opvallend is de hoeveelheid vliegmaatschappijen en hotelketens. Een klantenpasje toevoegen van een winkel die niet in de database staat, is overigens geen probleem. Stocard plaatst dan geen afbeelding, maar laat je zelf een foto toevoegen.

Material Design en gratis te gebruiken

Het verdienmodel van de app zit 'm in het tonen van aanbiedingen. Bij selecte winkels, waaronder de Kruidvat en Albert Heijn, krijg je wekelijks een melding dat de nieuwe folder klaarstaat. Die kun je bekijken, maar vreemd genoeg is het niet mogelijk om direct naar een website/webshop te gaan. Verder is de app gratis en zonder in-app aankopen te gebruiken. Wel kun je een account aanmaken via e-mail, Facebook of Google om je gegevens te synchroniseren. Dit werkt uitstekend, maar is niet verplicht. De app heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp dat grotendeels is vormgegeven volgens Google's Material Design-richtlijnen. Stocard is Nederlandstalig en kent alleen de basisinstellingen, maar in principe hoef je die niet te gebruiken.

In de praktijk

Afhankelijk van hoeveel pasjes je hebt, kan het digitaliseren een karweitje zijn. Maar wanneer alle pasjes in de app staan, kun je ze uit je portemonnee halen en Stocard gebruiken bij de kassa. Wanneer je op een pasje klikt, gaat het beeldscherm van je smartphone automatisch op de maximale helderheid. Zo kan de barcode sneller gescand worden, al maken sommige winkelketens nog gebruik van oudere scanners die hier niet mee overweg kunnen. In dat geval kun je je klantnummer (onder de barcode) vertellen en vult de caissière deze handmatig in. Het maakt Stocard een betrouwbare en goedwerkende app die je portemonnee overzichtelijker en lichter maakt. Wij zijn fan!

Beschikbaarheid

Stocard is gratis te downloaden via onderstaande knop. De app bevat advertenties, maar is vrij van in-app aankopen. Stocard laat in de Play Store niet zien welke Android-versie minimaal vereist is, al blijkt uit onze tests dat de app werkt vanaf Android 4.2 Jelly Bean en hoger. De hoeveelheid vrije opslagruimte verschilt per apparaat, maar neemt op de Samsung Galaxy S7 Edge ruim 40MB in beslag.

Gebruik jij Stocard of een andere klantenpasjes-app?

Stocard - Klantenkaarten App

Stocard - Klantenkaarten App

Ben je het moe om al die plastic klantenkaarten bij te houden? Dan kan Stocard je nieuwe beste vriend worden. Met Stocard sla je al je klantenkaarten op in een s ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk