Beveiligingsupdate oktober beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen

Beveiligingsupdate oktober beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate oktober 2018

Beveiligingsupdates voor Google worden maandelijks door Google klaargemaakt op de eerste maandag van elke maand. Later zullen ook OEM's aan de slag gaan met beveiligingspatches voor hun toestellen. De maandelijkse updates werden het leven ingeroepen door Google om sneller een antwoord te kunnen bieden op kwetsbaarheden in Android. Google stelt ook dat alle fabrikanten tenminste een maand voor publicatie op de hoogte worden gebracht van kwetsbaarheden.

Kwetsbaarheden worden altijd georganiseerd op basis van type en ernst. Daarnaast is er telkens voor elke verholpen fout een referentie die naar een andere pagina doorverwijst waar je meer informatie kan vinden over de specifieke fout. Google plaatst naast zijn algemene maandelijkse Security Bulletin ook een aparte pagina online waarin kwetsbaarheden worden omschreven die enkel te maken hebben met Google-telefoons zoals de Pixels en Nexus-toestellen.

Zodra de Security Bulletins zijn gepubliceerd, zullen we het artikel updaten met de door Google verholpen (kritieke) kwetsbaarheden.

Update installeren

Als je een Pixel hebt of Nexus-toestel kan je hem via een OTA-update downloaden, of je kan hem ook handmatig installeren. Je vindt hier informatie over hoe je dat precies kan doen. Google geeft je hier de Factory Images en hier de OTA-bestanden van de laatste update. Als je geen telefoon van Google hebt, dan moet je nog even wachten tot de fabrikant van je telefoon zijn beveiligingsupdate uitrolt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk