'Google gaat Android 12 op 4 oktober aankondigen'

'Google gaat Android 12 op 4 oktober aankondigen'

Het wachten op de stabiele versie van Android 12 zal wellicht nog drie weken duren. Google zal volgens nieuwe geruchten op 4 oktober de nieuwe versie van Android voor consumenten uitbrengen.

Lancering Android 12

Uit een intern Google-document, dat Mishaal Rahman van XDA Developers heeft ingezien, is op te maken dat Google op 4 oktober de broncode voor Android 12 zal vrijgeven voor het AOSP (Android Open Source Project). Dit valt vaak samen met de dag waarop Google de stabiele variant van een nieuwe Android-versie lanceert. In het document is ook te zien dat Android 11 op 8 september 2020 werd aangekondigd en Android 10 op 3 september 2019. Dit jaar brengt Google dus een aantal weken later de nieuwe Androidversie uit.

Wat kunnen we van Android 12 verwachten?

Het meest opvallende in Android 12 is toch wel het nieuwe themasysteem dat met het Material You-ontwerptaal komt. Dat is een aangepaste versie van Material Design. Je kan in Android 12 dynamische thema's activeren waardoor apps en onderdelen van Android het kleurenschema overnemen van de wallpaper die je ingesteld hebt. Inmiddels worden veel apps voorzien van een update zodat ze Material You in Android 12 ondersteunen.

Daarnaast kunnen we rekenen op de ondersteuning van scrolling screenshots (eindelijk!) en krijgen we meer inzicht over welke apps gebruikmaken van de microfoon of camera. Android 12 heeft ook nieuwe klok- en weerwidgets, en verplaatst de smarthome-bediening vanuit het powermenu naar de snelle instellingen.

Meer informatie over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

Bekijk ook de uitgebreide video met alle nieuwe mogelijkheden in Android 12 die redacteur Sebastien op ons Instagram-account geplaatst heeft. Je kan de video hier op Instagram bekijken.

'Google gaat Android 12 op 4 oktober aankondigen'
Nieuwe widgets in Android 12
Lees meer over:
Android 12

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer