Google Workspace nu officieel beschikbaar voor iedereen

Google Workspace nu officieel beschikbaar voor iedereen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat zijn Workspace-apps vanaf nu beschikbaar stellen aan het grote publiek. Je kan nu gratis met de extra functionaliteiten van Googles zakelijke kantoortools werken, maar er zijn nog altijd betaalde varianten voor bedrijven die onder meer extra cloudopslag en beveiliging bevatten.

Google Workspace voor iedereen

In oktober van 2020 doopte Google zijn zakelijke G Suite-apps om naar Workspace. Daarbij kondigde het bedrijf ook nieuwe slimme functies aan waarmee je makkelijk meerdere kantoordiensten combineert en vlotter kan samenwerken. Al die extra's die normaal enkel voor betalende gebruikers waren, zijn nu voor iedereen toegankelijk. Dat zegt, Google in zijn blogbericht.

Je kan dus met Gmail aan de slag om Google Chat te gebruiken om zo samen met vrienden een hobbyproject te bespreken. Daarna kan je ook documenten in je gesprek betrekken en ze in eenzelfde venster openen om ze samen te bewerken. Kom je tijdens dat samenwerken tot de conclusie dat het je vlotter wil bepreken, dan start je meteen een vergadering via Meet. Alle Google-diensten moeten mooi in elkaar overgaan met Workspace, en daar komt de Smart Canvas-functie bij kijken.

Spaces

Verder komt Google ook met een nieuwe Spaces-functie voor Gmail. Het gaat om een manier om in groep zaken te bespreken. Het gaat om een evolutie van de huidige chatruimte die straks Spaces worden. Het verschil met chatruimten is dat Spaces meer mogelijkheden bevat om duidelijke draadjes te maken over onderwerpen. Je kan verder uitgebreid met emoji reageren en er zijn moderatorsfuncties. Google lijkt hiermee vooral op grotere groepen te willen mikken, als concurrent voor Discord.

Google Spaces

Google Spaces

Workspace-abonnementen

Verder blijven er nog steeds losse abonnementen voor bedrijven die van Workspace gebruik maken, want zo krijg je toegang tot extra beveiligingsfuncties, meer beheerfuncties, extra ruimte voor deelnemers in videovergaderingen en meer cloudopslag.

Gerelateerde artikelen

Workspace komt daarnaast met een individueel tarief waarmee je toch al van die extra voordelen kan gebruikmaken zonder dat je een eigen domeinnaam hoeft te registreren of een eigen e-mailadres krijgt. In de VS zal dat abonnement 9,99 dollar per maand kosten, maar het is niet bekend of en wanneer het hier beschikbaar zal zijn.

Aparte Workspace-app

Workpace zal ook een eigen tool krijgen van waaruit je alle losse diensten zal kunnen terugvinden, want dat moet een beter overzicht geven van de mogelijkheden en het totale aanbod van diensten. We verwachten dat alle veranderingen in de komende weken en maanden beschikbaar zullen zijn voor gratis gebruikers van Workspace.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van de nieuwe aankondigingen. Ben je er blij mee, of ben je bang dat Google zijn aanbod aan diensten alleen maar minder duidelijk is geworden voor de gebruiker? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk