Voorproefje op de CES: is dit de Alcatel 3C?

Voorproefje op de CES: is dit de Alcatel 3C?

Alcatel 3C

TLC is het Chinese bedrijf dat telefoons produceert onder de merknamen BlackBerry en Alcatel. Nu lijkt er voor Alcatel een nieuw toestel geïntroduceerd te worden in januari op de Consumer Electronic Show te Las Vegas.

De Alcatel 3C gaat een phablet zijn met zijn 6 inch 1440x720 HD+ IPS-scherm. De schermverhouding van 18:9 geven de indruk dat dit toestel met zijn tijd mee gaat. Deze schermverhouding was dit jaar immers voornamelijk weggelegd voor verschillende vlaggenschepen zoals de Galaxy S8 en de LG G7. Dit toestel lijkt dus redelijk dunne randen te hebben, maar een 74,14 procent scherm tot behuizing-ratio is deze verhouding niet heel indrukwekkend te noemen.

Als we verder kijken naar wat er onder de motorkap ligt dan valt het wat tegen als het om toekomstbestendigheid gaat. We treffen een MediaTek 8321 aan met vier kernen die op 1.3 GHz draaien, deze processor werd in de eerste helft van 2016 geïntroduceerd. Hij is dus al wat oud voor processor-begrippen en vooral niet erg snel. Daarnaast is er 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslag aanwezig. De opslag is uitbreidbaar, maar de ervaring leert dat 16GB wel erg weinig is voor een toestel tegenwoordig. Een extra geheugenkaartje is al snel nodig om ruimte voor je apps en het systeem te houden. Voor multitasken lijkt dit toestel ook niet heel geschikt gezien de beperkte hoeveelheid werkgeheugen.

Verder heeft dit toestel een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en een 5 megapixelcamera aan de voorzijde. Bijzonder is dat beide camera's over een flits beschikken. Verder vind je op de achterzijde een vingerafdrukscanner. De capaciteit van de accu bedraagt 3000mAh en dat is prima, maar ook niet heel ruim als je bedenkt dat dit toestel over een 6 inch scherm beschikt.

Budgettelefoon

De Alcatel 3C krijgt een behuizing van polycarbonaat met een metallic afwerking. Hij is beschikbaar in de kleuren metallic blue, metallic black en metallic gold. Al met al is dit toestel duidelijk bedoeld voor mensen met een klein budget, maar ik moet wel stellen dat er voor een geschatte prijs van 120 euro betere toestellen te vinden zijn. Het toestel wordt geleverd met Android 7.0 Nougat en ik ben heel benieuwd hoe dit toestel hier in de praktijk op functioneert. We wachten januari even af.

Bron: GizmoChina

Lees meer over:
Alcatel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties