Spotify heeft nu realtime songteksten, zo werkt het

Spotify heeft nu realtime songteksten, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk is het dan zover: Spotify integreert realtime songteksten in zijn apps. De functie wordt momenteel wereldwijd uitgerold.

Spotify heeft eindelijk realtime songteksten

Meeneuriën met een nummer kan iedereen wel, maar meezingen met de exacte songtekst is een heel ander verhaal. Daarvoor biedt de streamingdienst samen met Genius songteksten van muzieknummers in de app aan als onderdeel van Behind The Lyrics. Behind the Lyrics biedt enkele leuke weetjes over artiesten en stukjes van songteksten. Maar deze songteksten waren niet volledig en werden niet realtime, dus zonder vertraging, getoond. Begin dit jaar kwam daar verandering in, want Spotify bracht de realtime lyrics naar meer landen, zoals de Verenigde Staten. Nu is de rest van de wereld aan de beurt en dat geldt ook voor Nederland en België.

Spotify heeft nu realtime songteksten, zo werkt het

Ook in het Nederlands!

Dat komt mooi uit zo vlak voor het weekend, want je kan nu alvast een kleine privé-karaokesessie inplannen met vrienden. Oh, en lyrics van Tino Martin kun je ook meezingen, want de functie werkt ook voor veel Nederlandse nummers. Fans van Rammstein kunnen mitsingen auf Deutsch.

Om de songteksten van een nummer te bekijken, volg je onderstaande stappen.

  1. Begin met het afspelen van een muzieknummer
  2. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld onderaan het scherm
  3. Scrol omlaag om de teksten van het nummer realtime te bekijken
  4. Waarschuw de buren en ga zingen

Via de pijltjes kun je de tekst nog fullscreen weergeven en de tekst is groot genoeg om vanaf afstand af te lezen. Je kan nog scrollen door de tekst en er zijn ook berichten van gebruikers dat ze de songtekst kunnen delen via een knop onderaan. Op de redactie is die knop niet te aanwezig.

Spotify heeft nu realtime songteksten, zo werkt het

Ben je trouwens op zoek naar de naam van de artiest van een liedje dat je laatst op de radio hoorde? Bekijk dan deze drie muziekontdekkings-apps die voor jou dat ene deuntje eenvoudig kunnen herkennen. Je kan hier alle nieuwe muziek die Spotify heeft toegevoegd bekijken.

Kijk jij ernaar uit om realtime de songteksten te kunnen volgen in Spotify? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk