25 procent van de Androidworld-lezers gebruikt de app Waze om ergens heen te navigeren. Sowieso doet Google (eigenaar van Waze) goede zaken: het grootste deel, 40 procent, gebruikt de klassieker, Google Maps. Het blijkt maar moeilijk te zijn voor andere navigatie-apps om door te breken, al zijn er wel degelijk lezers die wel een andere app hebben gekozen om van a naar b te komen.
Waze
Waze werkt volgens Sportduikertje goed samen met Android Auto, maar RoB W heeft er in zijn auto wat problmen. “ik gebruikte Waze, maar die doet ’t al enige tijd niet meer bij Google auto. Het is dus Google maps. Ooit hadden we in Nederland een woord voor navigatie dat inherent was aan een Nederlands bedrijf: TomTom. ‘Zet jij de TomTom even aan?’ en ‘Ik hoef geen routebeschrijving, ik TomTom er wel heen’ werden toen heel normale dingen om te zeggen. Hoewel TomTom als los apparaat niet heel erg vaak meer wordt gebruikt, is de technologie van het bedrijf nog wel veelvuldig te vinden binnen andere technologie. En hun eigen TomTom Go, dat nog door een flinke 11 procent van de lezers wordt gebruikt. TomTom MyDrive kan op minder fans rekenen: dat wordt door twee procent gebruikt, waar TomTom Navigation door 3 procent wordt ingezet om te navigeren.
AW Poll
OsmAnd, MAPS.ME, HERE WeGo, Mapy.cz, Magic Earth, ANWB Onderweg worden ook gebruikt, maar slechts mondjesmaat door een paar procent van de lezers. Wat wel iets populairder is, dat is Flitsmeister. Veel mensen kennen de app van de radio: vaak als de file-informatie langskomt, dan worden via Flitsmeister nog even de flitsers genoemd om mensen te helpen een boete te voorkomen (en vooral: veiliger te rijden). Tot slot is er natuurlijk nog Sygic, de navigatie-app die door 8 procent van lezers wordt gebruikt. Papa-langkous bijvoorbeeld: “Recentelijk voor het autorijden Sygic, maar ivm betere lees snellere file update Google maps. Voor het fietsen gebruikte ik met veel plezier Osmand. Vaak in gebruik met fietsroutes in gpx. Voor op de fiets ideaal omdat deze tijdens de route en navigatie automatisch het scherm aan en uitzet, wat een enorme batterij besparing oplevert. Omdat ik tegenwoordig een nieuwe Garmin horloge heb met goede duidelijke kaarten, gebruik ik deze ook.”
1 procent gebruikt helemaal geen navigatie-apps en 3 procent gebruikt toch nog een andere app, zoals Amigo. Ecalpemos: “Gebruik tot volle tevredenheid Amigo, powered bij Tomtom.” Toch nog volop TomTom dus.
Wij navigeren ons volgende week weer naar een nieuwe poll. Bedankt voor het meedoen, tot dan!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Waze eigendom van Google, alle nuttige ontwikkelingen gaan naar GM.
GM stuurt me over busdrempel, weg ermee!
Ik gebruik alle nav,’s jaren door elkaar, TomTom heeft toch mijn voorkeur ook door de vele instellingen enz.
Ik betaal er graag 20/j voor.
Waze leid te veel af met al die figuranten, daarom weer verwijderd. Ik wil alleen van A naar B.
Google vult de app ook met voor mij steeds meer nutteloze opties en valt dus ook af.
Routes zijn vaak ook niet meer het snelste ook al is dat gewenst.
Ik gebruik Waze al jaren, maar al een lange tijd werken die meldingen, die aangeven hoe laat je moet vertrekken, niet meer elke keer. Waze weet ervan en het zou een Bug zijn. Helaas geen oplossing tot op heden.
Ik heb onlangs Amigo uitgetest. Tot tevredenheid. Maar in de coolwalk Interface if het een ramp. Het werkt op een gesplitst scherm, maar de kaart wordt niet geschaald. Ik zie gewoon de helft van de kaart. De tekst wordt dan weer wel aangepast….
Ik maakt veel gebruik van Flitsmeister en anders Google Maps.
Misschien is het wel handig om voor de navigatiedummies zoals ik eens uit te leggen waarin al die tomtom-apps van elkaar verschillen of op elkaar gelijken. Het lijkt me ook gek voor zo’n bedrijf om elvendertig apps te onderhouden.
Flitsmeister gebruik ik ook, alleen bij navigatie gaat die zo vaak de fout in of plant zulke rare routes dat ik dat inmiddels niet meer gebruik.
Ja? Al een keer bijna in een sloot geeindigd? Wel jammer dat Flitsmeister iets minder sterk blijkt in navigatie. Flitsmeister, blijf bij je leest! 😉