Megagrote Android Auto-update: 4 nieuwe functies, inclusief Coolwalk

Megagrote Android Auto-update: 4 nieuwe functies, inclusief Coolwalk

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft de Coolwalk-interface van Android Auto officieel aangekondigd. Verder is de Google Assistent voor in de auto slimmer geworden en binnenkort kan je ook bellen via WhatsApp. Dit zijn alle nieuwe functies die Google heeft voorgesteld tijdens de CES-techbeurs in Las Vegas.

1. Coolwalk officieel voorgesteld

De nieuwe interface voor Android Auto, ook wel bekend als Coolwalk, zou eigen in de zomer van 2022 al beschikbaar zijn voor gebruikers, maar het heeft dus langer op zich laten wachten. De interface werkte tot voor kort alleen voor een groep bètagebruikers van Android Auto. Nu wordt Coolwalk officieel voorgesteld.

Google legt in een blogbericht uit dat meer belangrijke functies tijdens een autorit in beeld komen dankzij een gesplitst scherm. Afhankelijk van de beeldverhouding geeft Android Auto mogelijk een anderen indeling. De kaart van de navigatie komt dichter naar de kant van de bestuurder en verder is er een kaart met een mediaspeler en één voor meldingen die je onderweg ontvangt. De mediaplayer geeft ook de albumhoes van nummers weer. Google laat het nieuwe design zien in onderstaande video.

2. WhatsApp bellen 

Recent hebben enkele gebruikers opgemerkt dat er in hun contactenlijst in de auto ook een onderdeel zichtbaar was voor WhatsApp. Google maakt nu bekend dat we inderdaad binnenkort de mogelijkheid krijgen om in de auto via WhatsApp te bellen, maar de functie is op dit moment nog niet klaar.

Google deelt ook nog geen details over hoe het bellen onderweg zal werken, maar we komen dankzij de eerdere lekken al meer te weten. WhatsApp maakt deel uit van de Telefoon-app en van daar kan je op een contact tikken en dan een spraakoproep via WhatsApp beginnen. Vermoedelijk zal je daarnaast met een opdracht in de Google Assistent een gesprek kunnen starten, en het is ook nog onduidelijk of het bellen via de WhatsApp-app van Android Auto zal werken.

Een gelekte screenshot over Whatsapp-bellen in Android Auto

Een gelekte screenshot over Whatsapp-bellen in Android Auto

3. Tijdsbalk voor muziek

Tijdens lange autoritten is er niets fijner dan luisteren naar muziek of podcasts. Google komt nu met een handige functie die het afspelen van media in de auto een stuk aangenamer maakt. Er komt in de nieuwe mediaspelerkaart van Coolwalk een tijdsbalk die je kan bedienen. Op die manier kan je bijvoorbeeld sneller navigeren naar een bepaald tijdsmoment in een podcastaflevering. Volgens Google was dit een van de meest gevraagde functies van gebruikers.

4. Slimmere Google Assistent

De Google Assistent in de auto gaat gebruikers beter kunnen helpen. Het digitale hulpje herinnert je er voortaan aan dat je een gemiste oproep hebt tijdens de rit en vervolgens krijg je de mogelijkheid om die persoon terug te bellen.

Daarnaast gaat Google Assistent het tijdens het navigeren mogelijk maken om je verwachte aankomsttijdstip te delen met anderen. De Assistent gaat je ook sneller toegang geven tot je muziek en podcasts, ook al is het niet duidelijk gaat werken. Op het scherm moet de Assistent ten slotte snelkoppelingen tonen zodat je meteen een bericht zal kunnen sturen naar je favoriete contacten of ze zal kunnen bellen.

Megagrote Android Auto-update: 4 nieuwe functies, inclusief Coolwalk

Alle nieuwigheden in Android Auto moeten op korte termijn beschikbaar zijn voor gebruikers, met uitzondering van het bellen met WhatsApp. Al kunnen bètagebruikers al wel de Telefoon-app in de gaten houden, want daar zou de functie kunnen verschijnen. Wat denk jij van de nieuwigheden in de interface? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen
AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen
AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen

AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen

Met deze adapter en de bijbehorende app maak je Android Auto draadloos en heb je geen gedoe meer met kabels.

€ 89,95

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk