Het nieuwe Android Auto: split-screen design komt deze zomer

Het nieuwe Android Auto: split-screen design komt deze zomer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Deze zomer gaat Google de interface van Android Auto verbeteren. Google gaat het besturingssysteem voor de auto aanpassen aan de verschillende groottes van touchscreens die je in auto's kan vinden. Er komt een split-screen weergave met drie verschillende vensters.

Het nieuwe Android Auto

Google heeft grote plannen met de interface van Android Auto, want op de tweede dag van zijn Google I/O-conferentie heeft het beelden getoond van een nieuwe split-screen interface. De interface wordt in drieën verdeeld en de nieuwe vormgeving is speciaal geoptimaliseerd voor verschillende groottes van touchscreens.

Het grootste deel van de interface is de navigatie, maar daarnaast zijn er twee kleinere vensters die in beeld blijven. Eén gedeelte dient voor de bediening van media, terwijl het laatste meerdere functies heeft. De ene keer wordt ermee een simpele klok getoond, maar op een ander moment krijg je berichten te zien of contextuele suggesties van de Google Assistent.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Het nieuwe Android Auto: split-screen design komt deze zomer

Navigatiebalk en Google Assistent

Onderaan is nog steeds een navigatiebalk met links een knop voor de appdrawer, een meldingen icoontje en de Google Assistent-knop. Rechts verschijnen statusicoontjes met een kleine klok en informatie over het telefoonsignaal en de accustatus van je smartphone. En als je verder de Google Assistent een inkomend bericht laat voorlezen dan kan je voortaan op het touchscreen kiezen voor een van de suggesties die Google toont als een mogelijk antwoord voor het bericht. Smart reply zo heet de functie, al verwachten we niet dat ze in Nederland en België zal werken.

Het is geen complete verrassing dat Google met deze interfaceverbeteringen komt, want dit was al eerder dit jaar gelekt. Toen kregen we de eerste lekken te zien over de nieuwe vormgeving waar Google intern naar verwijst met de naam 'Coolwalk'.

Gerelateerde artikelen

Google heeft een verbetering aangekondigd voor Android Automotive, zijn andere systeem voor in de auto, want het is nu mogelijk om met je telefoon alle soorten content te casten op het scherm. En als je je afvraagt wat de verschillen zijn tussen Android Auto en Android Automotive dan kan je er hier alles over lezen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk