10 Android Auto-apps die erg handig zijn tijdens het autorijden

10 Android Auto-apps die erg handig zijn tijdens het autorijden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In de huidige digitale wereld willen we overal en altijd verbonden zijn met onze smartphones. Maar in de auto kan dit leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Gelukkig is er Android Auto, een app die is ontworpen om je telefoon veilig in de auto te gebruiken. Naast de standaardfunctionaliteiten biedt Android Auto ook een scala aan handige apps die het rijden aangenamer en veiliger maken. In dit artikel delen we een aantal van deze apps met je, zodat je het meeste uit je Android Auto-ervaring kunt halen.

Android Auto

Android Auto is een speciaal besturingssysteem van Google voor het infotainmentsysteem in je auto. Android Auto verbindt je smartphone met je auto, waardoor je op je dashboard in je auto de Android Auto-interface te zien krijgt. Via dit scherm heb je toegang tot allerlei handige functies en apps zoals handsfree bellen en apps als Google Maps of Spotify. Android Auto is niet beschikbaar in Nederland, maar je kan het via een omweg toch gebruiken. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Er zijn naast de eerder genoemde voor velen bekende apps ook apps voor Android Auto die je misschien nog niet eerder bent tegengekomen. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Als je deze apps op je telefoon installeert, verschijnen ze in de lijst met media-apps van Android Auto.

Audible – Audioboeken van Amazon

Sta je in de file en wil je je tijd nuttig besteden? Probeer dan de luisterboeken van Audible eens uit, dat deel uitmaakt van Amazon. De app laat je ook offline boeken bewaren, zodat je je mobiele data kan sparen. Je kan sommige boeken ook in combinatie met een e-book aanschaffen. Audible komt optioneel met een abonnementsformule waarbij je al een gratis boek krijgt dat je zeker mag houden. Minder goed aan deze app is dat de meeste boeken in het Engels zijn.

Audible – Audioboeken van Amazon

Audible – Audioboeken van Amazon

Ben je niet zo'n leesfanaat, maar raak je wel gecharmeerd door luisterboeken? Probeer dan Audible eens uit, dat eveneens deel uitmaakt van Amazon. Niet alleen krijg ..

Pocket Casts - Podcast Player

Pocket Casts - Podcast Player is een oudgediende in de Play Store, het is er te vinden sinds 2011. De app biedt een fris en kleurrijk design met verschillende categorieën zoals favorieten, gedownloade casts of onafgespeelde podcasts. Je vindt er tientallen kanalen die je kunt volgen, van podcasts van techsites en grote DJ's tot vodcasts van televisiekanalen en meer. Pocket Casts is gratis en bevat tevens een abonnement dat meer functies ontgrendeld. Vind je deze app te uitgebreid? Dan is Google Podcasts wellicht een mooi alternatief.

Pocket Casts - Podcast Player

Pocket Casts - Podcast Player

Pocket Casts is een uitgebreide applicatie voor smartphones en tablets om allerlei pod- en vodcasts te beluisteren en bekijken. Downloaden kan automatisch en je kunt ..

Player for Rainwave

Ben je op zoek naar iets anders in de auto? Als je een fan bent van gamemuziek, zul je blij zijn met Player for Rainwave. Dit is een gratis muziekdienst voor videogames met vijf verschillende stations, waaronder remixes, covers, chiptune en gamemuziek.

10 Android Auto-apps die erg handig zijn tijdens het autorijden
Player for Rainwave

Player for Rainwave

Ben je op zoek naar iets anders? Als je een fan bent van videogamemuziek, zul je blij zijn met Player for Rainwave. Dit is een gratis muziekdienst&nbs ..

Telegram

De messenger Telegram is een uitstekend alternatief voor WhatsApp. Deze messenger kan hetzelfde en nog veel meer en legt de focus op veiligheid en privacy. Net als WhatsApp, komt Telegram ook met Android Auto-ondersteuning zodat je handsfree berichten kan versturen via deze messenger.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

CloudPlayer 

CloudPlayer, afkomstig van ontwikkelaar DoubleTwist is een nieuwe app om muziek mee af te spelen, maar dan niet alleen muziek dat op het Androidapparaat zelf of een geheugenkaartje staat. Je kan er ook muziek die je hebt opgeslagen in Dropbox, Google Drive of OneDrive mee beluisteren. De app met premium functies is 30 dagen gratis te gebruiken. Daarna kun je via een éénmalige betaling SuperSound, EQ, playback zonder pauzes, Chromecast- en cloud-ondersteuning ontgrendelen.

CloudPlayer™ van doubleTwist cloud, offline player

CloudPlayer™ van doubleTwist cloud, offline player

CloudPlayer laat je niet alleen muziek afspelen die op je Andoiddevice te vinden is, maar biedt ook de optie om muziek dat staat opgeslagen in Google Drive, OneDrive ..

Waze navigatie & Live verkeer

Waze is een populaire navigatiedienst en dat zag Google in 2013 ook. Google kocht het Israëlische bedrijf om de app zelfstandig te laten blijven maar ook om handige functies in Maps te integreren. Zowel Maps als Waze bieden ondersteuning voor Android Auto. Waze toont tijdens het navigeren de gebruikelijke meldingen met info over files, ongelukken, gevaren et cetera. Er is ook een menu waar actuele verkeersinfo kan worden gemeld en daarnaast is de app via spraak (Oké, Google) te bedienen.

Waze navigatie & Live verkeer

Waze navigatie & Live verkeer

Waze is een navigatieapp die zich voornamelijk richt op navigeren tijdens het autorijden. De app behoort tot de meest populaire navigatie-apps die er zijn. Onge ..

Google Podcasts

Google Podcasts verschijnt sinds vorig jaar in de lijst met media-apps van Android Auto. Op het startscherm van Google Podcasts in Android Auto zijn alle programma’s te zien waarop je bent geabonneerd. Als je links bovenin het scherm klikt, krijg je standaard afspeellijsten te zien, waaronder: Nieuwe afleveringen, Downloads en Bezig. Daarnaast kun je podcasts 10 seconden terugspoelen of 30 seconden vooruit spoelen. De interface is erg simpel vormgegeven waardoor je snel content kan selecteren tijdens het autorijden.

Google Podcasts

Google Podcasts

Wat is Google Podcasts? Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show e ..

The Gospel Station

The Gospel Station speelt gospelmuziek met nummers van vandaag en klassiekers van gisteren. Je kan er muziek beluisteren van artiesten als The Gaither Vocal Band, Jason Crabb, Ernie Haase en Signature Sound, Jeff en Sheri Easter, The Cathedrals, The Talleys, The Nelons, The Isaacs, Chris Hester, The Williamsons, The Perrys, Gordon Mote, Charlotte Ritchie en vele anderen.

The Gospel Station

The Gospel Station

The Gospel Station speelt gospelmuziek met nummers van vandaag en klassiekers van gisteren. Je kan er muziek beluisteren van artiesten als The Ga ..

Quran Pro: Koran voor moslims

In Quran Pro: Koranvoor moslims kunnen gebruikers kiezen uit een selectie van vele bekende Koran-passages voorgedragen door onder andere Abdul Rahman Al-Sudais, Sheikh Mishary Rashid Alafasy en Cheikh Saad al Ghamed. Passages kun je downloaden zodat ze offline te beluisteren zijn. Quran Pro heeft zowel Android Auto- als Android TV-ondersteuning.

Quran Pro: Koranvoor moslims

Quran Pro: Koranvoor moslims

In Quran Pro: Koranvoor moslims kunnen gebruikers kiezen uit een selectie van vele bekende Koran-passages voorgedragen door onder andere&nbs ..

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex maakt het mogelijk om, zonder tussenkomst van een mediaspeler, al jouw beschikbare media te streamen naar je smart TV, mediaspeler Androidtelefoon of Android Auto. Dankzij de vereenvoudigde interface en ondersteuning voor spraakopdrachten, kun je snel muziek luisteren en je aandacht op de weg houden.

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex for Android maakt het mogelijk om, zonder tussenkomst van een mediaspeler, al jouw beschikbare media te streamen naar je SmartTV, mediaspeler of Andro ..

Meer Android Auto-apps

Ben je op zoek naar nog meer Android Auto-apps? Google heeft er een speciale sectie in de Play Store voor ingericht. Welke Android Auto-apps gebruik jij het liefs in de auto? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk