Xtreme is mijn nieuwe favoriete wekker-app

Xtreme is mijn nieuwe favoriete wekker-app

Xtreme wekker

De officiële (vertaalde) naam van deze app is Xtreme gratis wekker + Timer en ook al doet de naam het misschien niet vermoeden, ik ben erg enthousiast over de app.

Voorheen gebruikte ik Timely, totdat mijn Samsung Galaxy S8 besloot deze definitief te sluimeren, ben ik in de tussentijd op zoek gegaan naar een alternatief. Toen kwam ik deze Xtreme-wekker tegen, die volgens de makers door zo'n 30 miljoen mensen gebruikt wordt. Tijd om de app aan de tand te voelen.

Wakker worden!

Er zijn veel wekker-apps en die proberen allemaal een 'sfeertje' te creëren in de app, zo ook deze. Na het openen van de app had ik direct het gevoel dat dit de app ging worden, ook al moest het nog blijken.

Het instellen van de wekker is uiteraard eenvoudig, waarbij je ziet hoeveel tijd je nog kunt slapen totdat deze de volgende keer afgaat. In de instellingen zijn er een aantal zaken in te stellen, waaronder alarmtoon, volume en wanneer de wekker precies moet afgaan, door de week? Of bijvoorbeeld in het weekend. Daarnaast zijn er veel tonen om uit te kiezen en een keer met een andere toon wakker worden dan de standaard Timely-wekker is eigenlijk wel prettig.

In de app vinden we ook een stopwatch en timer, die precies doen wat je ervan mag verwachten. In bèta is de zogenaamde slaaptracker, die meet hoe goed je elke nacht slaapt, als je het toestel onder of naast je kussen legt. Persoonlijk ben ik hier geen fan en wil mijn toestel dan ook niet 'in bed' hebben 's nachts. Deze functie heb ik dus niet zelf uitgeprobeerd. Mocht jij dit van plan zijn, hou er dan rekening mee dat het toestel warm kan worden, met alle gevolgen van dien.

In Xtreme zitten advertenties, die niet bijzonder storend zijn. Op bepaalde momenten komt er een extra scherm met een advertentie na het zetten van de wekker. De ads zijn eventueel af te kopen voor een eenmalige vergoeding van 3,29.

De beste?

Xtreme wekker is misschien niet de beste app, maar na het openen zag deze er simpelweg aantrekkelijk uit. De wekker-app gebruik ik (praktisch) elke dag, maar breng er ook geen uren in door. Xtreme-wekker heeft precies genoeg functies voor en daarom ben ik de app ook gaan gebruiken in plaats van Timely. Deze laatste is sinds 2015 niet meer geüpdatet en het werd wat mij betreft tijd voor wat nieuws...

Xtreme wekker downloaden kan via onderstaande button.

Xtreme gratis wekker + Timer
Met de wekker-app heb je veel mogelijkheden, niet alleen maar om gewekt te worden, maar ook als stopwatch, timer en andere mogelijkheden.  De gratis versie ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties