WhatsApp gooit iedereen ongevraagd uit groepen, dit is de oplossing

WhatsApp gooit iedereen ongevraagd uit groepen, dit is de oplossing

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp gooit je uit groepen

Iedere WhatsApp-gebruiker heeft wel één of meerdere groepen in zijn lijst met gesprekken staan. Als je nu één van deze groepen opent zul je verwelkomd worden door een hele vervelende mededeling: "U kunt geen berichten sturen naar deze groep, omdat u geen deelnemer meer bent." WhatsApp heeft je dus ongevraagd uit de groep verwijderd.

Op de redactie hebben we ook last van dit probleem bij WhatsApp-groepen. De bug is aanwezig in versie 2.20.200.7 en 2.20.200.8 van de bètaversie van WhatsApp.

WhatsApp gooit iedereen ongevraagd uit groepen

Oplossing

Als je via de drie puntjes rechts bovenin naar 'Groepsinformatie' gaat, zul je meteen een melding krijgen dat je weer bent toegevoegd aan de groep. Ook de andere deelnemers zijn dan volgens de melding onderin de chat ineens weer toegevoegd, terwijl deze er allang in stonden.

WhatsApp gooit iedereen ongevraagd uit groepen

Volgens WABetaInfo is het installeren van versie 2.20.200.8 de oplossing, maar die versie had op de redactie dus ook te maken met het probleem. Voor nu kun je voor elke WhatsApp-groep bovenstaand trucje uithalen en ondertussen wachten op een update voor de app in de Play Store. Gelukkig is het dus een probleem dat makkelijk op te lossen is, en ben je niet 'echt' uit de groepen op WhatsApp gegooid.

Heb jij last van dit probleem met de groepen op WhatsApp? Welke versie van de app heb je en gebruik je de bèta? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk