Zo bestrijdt WhatsApp binnenkort nepnieuws in doorgestuurde berichten

Zo bestrijdt WhatsApp binnenkort nepnieuws in doorgestuurde berichten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp en nepnieuws

De ziekte corona verspreidt onzekerheid en angst over de hele wereld en als een magneet wordt zo nepnieuws aangetrokken dat zich in hoog tempo verspreidt via berichtendiensten als WhatsApp. Hoe dat precies komt legden we al voor je uit in een vorig artikel. WhatsApp komt binnenkort met een nieuwe functie genaamd Frequently Forwarded Messages die de impact van nepnieuws moet verkleinen, dat weet WABetaInfo.

Als je een doorgestuurd bericht krijgt in WhatsApp, dan verschijnt er naast de tekst meteen een vergrootglas, en de bedoeling is dat je de tekst gaat opzoeken via Google om na te gaan of het om een gekend kettingbericht gaat. Door op de nieuwe knop te tikken, plakt WhatsApp het bericht in zijn geheel in Googles zoekmachine.

"We werken aan nieuwe functies die gebruikers helpen om meer informatie te vinden over de berichten die ze krijgen en die meermaals zijn doorgestuurd", zegt een woordvoerder van WhatsApp aan TechCrunch. "We testen de functie op dit moment en ze wordt binnenkort uitgerold."

Beschikbaarheid

Het is niet de eerste keer dat WhatsApp te maken krijgt met een stroom aan kettingberichten, want in India ontstond een gevaarlijk spel met doorgestuurde berichten dat aan veel Indiërs het leven kostte. De berichten-app van Facebook heeft toen het aantal contacten aan wie je een bericht kan doorsturen beperkt. Het is nog niet bekend wanneer het bedrijf de nieuwe functie tegen nepnieuws en kettingberichten voor alle gebruikers beschikbaar maakt.

Heb jij weleens zo'n kettingbericht ontvangen in je berichten-app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk