WhatsApp Beta komt met vakantiemodus die gearchiveerde chats negeert

WhatsApp Beta komt met vakantiemodus die gearchiveerde chats negeert

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Negeer gearchiveerde chats

Oorspronkelijk heette de functie nog officieel 'Vakantiemodus' voor de ontwikkelaars, maar nu ze in Bètaversie 2.19.101 verweven zit in de vorm van een instelling, is deze meteen ook van naam veranderd. In WhatsApp kon je al langer chats archiveren en vervolgens verdwenen die uit je lijst met chats zodat die weer overzichtelijk wordt. Zodra de ontvanger of groep in zo'n chat een nieuw bericht verzendt, komt het gesprek weer automatisch in je lijst te staan.

Sinds chats archiveren bestaat, willen gebruikers al de mogelijkheid om gearchiveerde chats volledig 'uit te zetten' zodat ze niet automatisch tussen de gesprekkenlijst komen te staan bij elke nieuwe melding. De ontwikkelaars van WhatsApp hebben die feature nu in de bèta geïntroduceerd aan de hand van de instelling 'Negeer gearchiveerde chats', dat meldt WA BetaInfo, en spoedig zou ze ook beschikbaar zijn in de stabiele versie.

Screenshot van de nieuwe instelling

Zo werkt het

Gearchiveerde chats hebben nu een plaats gekregen in het hoofdmenu van WhatsApp, wanneer je vanuit het tabblad 'Chats' op het icoontje met de drie verticale puntjes tikt. 'Gearchiveerde chats' verschijnt in de lijst en je krijgt meteen een overzicht. Als je vervolgens de instelling wil vinden waarmee je chats uit het archief volledig wil negeren, dan ga je naar het hoofdmenu, 'Instellingen', 'Meldingen' en vervolgens zie je 'Negeer Gearchiveerde chats' met een schakelaar erbij.

Je kan versie 2.19.101 van WhatsApp Beta downloaden via APK Mirror of je schrijft je in voor het bètaprogramma. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies doet.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk