Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Een boodschappenlijstje in een handomdraai

Vink boodschappenlijstje: geen aanbieding meer mislopen

· 24 maart 2020

Vink is een app om boodschappenlijstjes mee te maken, eventueel aan de hand van aanbiedingen van je favoriete supermarkt.

Vink

Vink wil je helpen met het op een rijtje krijgen van je boodschappen. Vink is in eerste instantie een digitaal boodschappenlijstje maar dan met folders van grote winkelketens geïntegreerd. Op deze manier kun je alle aanbiedingen van je favoriete winkelketens bekijken en ze direct toevoegen aan je boodschappenlijstje.

> Selecteer je favoriete supermarkten in de app.
> Vul je dagelijkse boodschappen in en ontdek of ze in de aanbieding zijn.
> Scroll door de folders van je supermarkten heen en voeg aanbiedingen meteen toe aan je lijstje.
> Vul je favoriete producten en merken in bij de Aanbieding alerts in je profiel om meldingen te ontvangen over relevante aanbiedingen.
> Loop nooit meer een aanbieding mis, en heb je je lijstje altijd bij de hand.

Welke winkels doen mee?

De volgende winkels zijn in de app te vinden: Albert Heijn, Aldi, Coop, DekaMarkt, Dirk, Etos, Gall & Gall, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, Plus, Poiesz en Spar. Er wordt nog hard gewerkt om deze lijst compleet te maken met alle supermarkten van Nederland. Vomar en Deen worden later toegevoegd. De verwachting is dat de app in het eerste kwartaal van 2020 compleet is.

 

Boodschappenlijst

De app bevat vier onderdelen, je boodschappenlijst, alle nieuwe folders van supermarkten, meldingen en je profiel. Het eerste tabblad is eigenlijk het belangrijkste. Hier voeg je nieuwe producten toe aan je boodschappenlijstje via de zoekbalk. De app doorzoekt meteen alle aanbiedingen per supermarkt, zodat je meteen kunt profiteren van korting als er een leuke aanbieding bijzit. 

Screenshot van Vink

Via je profiel selecteer je van tevoren je favoriete supermarkten zodat de lijst met resultaten niet te lang wordt. Hebben je favoriete supermarkten momenteel geen aanbieding voor een bepaald product? Dan kun  je nog in alle supermarkten gaan zoeken.

Aanbiedingen

Je kan ook vanuit de aanbiedingen producten toevoegen aan je boodschappenlijst. Open hiervoor het tweede tabje in de app onderaan. Je ziet hier geen folders maar meteen, per winkelketen, welke producten er daar in de aanbieding zijn. Bij sommige producten kun je via één tik het aan je lijstje toevoegen, en andere producten openen met meerdere aanbiedingen waaruit je kunt kiezen.

Zowel hier als op het boodschappenlijstje is duidelijk te zien tot wanneer de aanbieding geldt zodat je niet misgrijpt. Per product zie je tevens hoe de aanbieding is opgebouwd, via korting, een bonus, 2 + 1 gratis et cetera.

Screenshot van Vink

Wil je de hoeveelheid van een product aanpassen? Dat kan alleen via het boodschappenlijstje, dus niet via de aanbiedingen of via de zoekfunctie. Dat is wel jammer, want je moet dan telkens terug naar het eerste scherm.

Screenshot van Vink

Aanbiedingen alerts

Zijn er producten die je vaker in huis haalt? Dan kun je deze via het derde tabblad aan de zogenaamde Alerts toevoegen. Je krijgt dan een melding zodra dit product ergens afgeprijsd is.  Je kan hier ook naartoe om meteen een overzicht van al jou favoriete afgeprijsde producten in jouw favoriete winkels te bekijken.

Screenshot van Vink

Producten verwijderen

Eenmaal in de supermarkt kun je de producten die in je mandje liggen van de lijst halen door erop te tikken. Een veeg naar rechts zorgt er ook voor dat een item wordt afgestreept en met een veeg naar links verwijder je het product helemaal. Het staat dan ook niet bij je afgevinkte producten. Je kunt ook het aantal van 1 naar 0 brengen om direct iets van je lijstje af te halen. 

Onderaan zie je een overzicht van alle producten die zijn doorgestreept. Om al je afgevinkte producten tegelijkertijd te verwijderen, klik je op het prullenbakje rechtsboven aan je afgevinkte lijstje.

Boodschappenlijst delen

Wil je met meerdere mensen in je huishouden een boodschappenlijstje bijhouden? Dan zal elk gezinslid de app moeten installeren en vervolgens deel je via profiel het lijstje via een e-mailadres. Dan wordt er een uitnodiging verstuurd via e-mail en op het moment dat deze uitnodiging wordt geaccepteerd deel je je lijstje.
Wil je stoppen met het delen van je lijstje? Tik dan n je profiel op “stop met delen”.

Screenshot van Vink

Wat kan beter?

De eerste opzet van de app ziet er prima uit. De navigatie is eenvoudig en de app werkt snel.  Je hebt in één oogopslag alle aanbiedingen van een product bij de hand! Er zijn ook een aantal zaken die beter kunnen. Er ontbreken nog wat supermarkten zoals Boni en Nettorama en non-food weekaanbiedingen bij winkels als Aldi en Lidl zijn nog niet in de app te zien. Hier wordt aan gewerkt, geeft Vink aan. Ook een filter op bepaalde dieetwensen en allergieën en een sorteerfunctie zou gewenst zijn. Daarnaast mis ik de mogelijkheid om per winkel een lijstje te maken en producten te delen via bijvoorbeeld WhatsApp. Er is nog genoeg te doen voor de makers van Vink.

Vink downloaden

Wil je Vink ook eens proberen? Je kan de app via de knop hieronder downloaden in de Play Store.

De nieuwste artikelen over Vink - Boodschappenlijst met alle aanbiedingen

Beste Android-apps in de Google Play Store: week 51 - 2019

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (10)
Bezig met laden van reacties...