Gebruik nu je vingerafdruk in Chrome om in te loggen op Google-diensten

Gebruik nu je vingerafdruk in Chrome om in te loggen op Google-diensten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Inloggen met vingerafdruk

Google heeft op zijn blog aangekondigd dat het voortaan mogelijk is om via de Chrome-browser op zijn diensten in te loggen met behulp van de vingerafdrukscanner op je telefoon. Eerder kon je ook al je vingerafdruk gebruiken om betalingen uit te voeren en identiteit te verifiëren om toegang te krijgen tot apps.

Nu kunnen Pixel-telefoons ook in Chrome hun vingerafdruk gebruiken om toegang te krijgen tot Google-diensten, en de komende dagen zal de mogelijkheid ook voor andere telefoons beschikbaar zijn. Je zal de nieuwe methode dus nog niet kunnen gebruiken om in te loggen op websites waar je kan inloggen met je Google-account, want de nieuwe methode blijft beperkt tot Googles eigen diensten die je in Chrome raadpleegt. Al zegt Google ook dat het graag op meer plaatsen alternatieven voor wachtwoorden wil toepassen.

GIF van de niewigheid

Beveiliging

Google gebruikt een reeks beveiligingsstandaarden om de authenticatie mogelijk te maken, namelijk de FIDO2-, W3C WebAuthn- en FIDO CTAP-standaarden. Het bedrijf moest daarmee samenwerken met de FIDO Alliance en W3C. Google benadrukt dat je vingerafdruk tijdens het verifiëren van je identiteit niet naar zijn servers worden verzonden, maar dat gegevens lokaal worden opgeslagen op je telefoon.

Google maakt ook duidelijk dat biometrische methode geen vervanging zijn voor tweestapsverificatie (2SV). Dat in een extra beveiligingslaag waarbij je een ander apparaat gebruikt om je aan te melden. De nieuwe vingerafdrukmethode dient enkel al vervanging van je wachtwoord. Het is opmerkelijk dat Google nu meer inzet op vingerafdrukscanners, omdat Google eerder de veiligheid van die beveiligingsmethode in vraag stelde. In dit artikel leggen we je uit hoe je met tweestapsverificatie aan de slag gaat.

Wat denk jij van de nieuwe verificatie via vingerafdruk in Chrome? Lijkt het jou een handige toevoeging of gebruik jij liever gezichtsherkenning? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

OnePlus 7 Pro - vingerafdrukscanner

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk