Versie 9.47 van Google Maps: uitgebreidere tijdlijn, nieuwe deelknop en meer

Versie 9.47 van Google Maps: uitgebreidere tijdlijn, nieuwe deelknop en meer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tijdlijn in Maps

Sinds 2015 is het mogelijk om een tijdlijn te bekijken in Google Maps. Deze toont een overzichtelijke tijdlijn per dag gebaseerd op je locatiegeschiedenis. Foto's worden automatisch op het juiste tijdstip aan de tijdlijn toegevoegd als je gebruikt maakt van Google Foto's. Daarnaast wordt weergegeven met welk vervoersmiddel je naar een andere plek reist en hoe lang je er over gedaan hebt. Ook op de detailpagina's van bedrijven is te zien wanneer je hier voor het laatst bent geweest. Hier heeft Google met de laatste update een en ander uitgebreid.

Zoals je ziet in de screenshot hierboven is de locatiegeschiedenis op een bedrijfspagina uitgebreid met het meerdere bezoeken, inclusief de data. Vanuit hier kun je meteen naar het laatste bezoek aan dat bedrijf in je tijdlijn springen. Het hangslotje naast de locatiegegevens geeft aan dat alleen jij deze gegevens kunt zien.

Daarnaast is er op de bedrijfspagina een deelknop toegevoegd op een plek die veel logischer is dan het overflow-menu (drie puntjes) waar hij eerst verstopt was. Nog een kleine wijziging is het blauwe cirkeltje dat je locatie toont. Wanneer je hier op klikt, is er in plaats van een beeldvullend scherm nu een kleine balk met opties te zien.

Ook het onderdeel 'Mijn plaatsen' onder het hamburgermenu bevat nu bij 'Bezochte plaatsen' een overflow-menu om vanuit hier meteen naar het laatste bezoek in je tijdlijn springen.

Google Maps bijwerken

Al met al kleine maar handige wijzigingen die het gebruiksgemak verbeteren. Wil je Maps bijwerken? Dat kan door op onderstaande button te klikken.

Wil je niet dat Google je locatiegegevens verzamelt? In dit artikel lees je hoe je dit kunt uitzetten op je Androidtelefoon.

Bron: Android Police

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk