Vernieuwde apps van regionale omroepen: nadruk op media en snelheid

Vernieuwde apps van regionale omroepen: nadruk op media en snelheid

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Regionale omroepen

Regionale omroepen vervullen twee belangrijke functies. Ten eerste brengen ze het nieuws uit de regio wat de landelijke pers niet haalt en geeft lokale bedrijven en verenigingen een (betaalbaar) podium om hun boodschap te verkondigen. Daarnaast kan de regionale omroep in het geval van calamiteiten gebruikt worden om de burger te informeren. Er zijn dertien regionale publieke omroepen in Nederland. Bijna elke omroep heeft radio en tv-livestreams, een eigen nieuwssite en Androidapp.

Al deze apps kunnen nu via een update in de Play Store bijgewerkt worden. De apps zijn vernieuwd naar aanleiding van feedback van gebruikers. Boven een artikel is nu bijvoorbeeld bijbehorende media zoals video, audio en foto's te zien inclusief het aantal fragmenten. Hierin kun je bladeren door er overheen te vegen. Als er video beschikbaar is, dan wordt deze als eerste getoond. Het nieuws laadt nu ook sneller dan voorheen. Tevens is de app stabieler geworden en is er een 'meer-knop' op de voorpagina toegevoegd waarmee je sneller naar een vollediger nieuwsoverzicht uit een bepaalde categorie kunt navigeren.

Uiteraard kun je bij belangrijk nieuws nog steeds een melding ontvangen, check Menu > Instellingen hiervoor. Daarnaast is er natuurlijk ook het laatste regionale nieuws, voorzien van foto's, audio en video, het weer, verkeersinformatie, teletekst en een tv-gids, uitzending gemist en nog veel meer. De apps bieden ook de mogelijkheid om live radio-streams te beluisteren en live tv te bekijken.

Apps van de regionale omroepen downloaden

De apps kunnen via onderstaande knoppen gedownload worden.

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland

Met de Omroep Gelderland-app ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, het weer, live radio, tv en meer uit de provincie Gelderland. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk