Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Update Light Flow brengt meer opties en lockscreen-notificaties

· 24 mei 2015

Light Flow is een app waarmee je het notificatieledje van je smartphone precies zo kunt instellen hoe jij het wilt als er een berichtje, gemiste oproep, e-mail of wat dan ook binnenkomt. De app is er populair, werkt op vele toestellen, maar op vele toestellen ook weer niet helemaal door het type ledje. De nieuwste update laat biedt 'screen on notifications' en ook een live wallpaper waarmee je direct ziet wat voor gemiste notificaties je hebt.

Light Flow

Hier staat Light Flow al jaren geïnstalleerd, om het ledje van mijn verschillende smartphones die ik gehad heb precies in te stellen zoals ik het wil. Een gemist WhatsApp-berichtje is bij mij al jarenlang lichtblauw, een binnengekomen e-mail toont een geel knipperend ledje en afspraken zorgen weer voor een oranje ledje wat slechts 1 maal in de tien seconden knippert. De app is populair bij gebruikers van smartphones die een RGB-ledje hebben zoals verschillende Nexus-toestellen, Motorola's, toestellen van Samsung of Sony-smartphones, maar bij bijvoorbeeld HTC-gebruikers een stuk minder. Het ledje van HTC-smartphones is geen RGB-ledje en onder andere daarom niet goed in te stellen met deze app.

Update

De applicatie wordt regelmatig voorzien van updates en een klein jaar geleden werd de app nog voorzien van een volledig nieuwe interface. Nu heeft de app weer één van de vele updates gekregen en inmiddels zijn we beland bij versienummer 3.54.4 die nieuwe opties en features brengt. Zo is het vanaf nu mogelijk om het ledje ook in te stellen voor gemiste gesprekken via WhatsApp of Facebook Messenger, werkt de app nu ook met Samsung's nieuwe e-mail app en is de app aangepast om nog beter te werken op devices die draaien op Android 5.0 Lollipop.

Maar andere interessante nieuwe features zijn de 'schermgebaseerde notificaties' waarbij je het scherm dus kunt gebruiken in plaats van het ledje. Zodoende is de app gelijk een stuk bruikbaarder voor vele toestellen waarbij het ledje niet werkt met de app of waarbij gewoonweg geen notificatielampje aanwezig is. Even 'switch screen on' aanzetten in de instellingen, waarbij je gelijk weer allerlei instellingen kunt doen.

Light Flow

Zo kun je uiteraard het display laten inschakelen als er een notificatie verschijnt, de helderheid van het scherm hiervoor instellen, instellen wat voor tijdsperiode het scherm moet blijven branden en er is een optie aanwezig die je kunt aanvinken waardoor het scherm niet aangaat als deze in een broekzak zit, bedekt is (door een cover of hoesje) of wanneer de telefoon met het scherm op tafel ligt. De laatste optie is het in kunnen stellen van herhalingen totdat de notificatie niet meer te zien is, waarbij je verschillende keuzes kunt maken qua timing en instellingen. Hoe vaak moet het scherm bijvoorbeeld aangaan als de telefoon gelocked is? Wil je het scherm toch aan laten gaan in een broekzak of als de smartphone met het scherm op tafel ligt en hoelang moet het scherm blijven branden tijdens die herhalingen zijn dingen die je ook weer kunt regelen.

Live Wallpaper en lockscreen

Ook is er bij de update een live wallpaper geïntroduceerd die dus ook bruikbaar is op toestellen waarvan het ledje nauwelijks of niet werkt met Light Flow. Zodoende kun je op het lockscreen balkjes tonen met kleuren die je gekoppeld hebt aan bepaalde notificaties. Bijvoorbeeld rood voor een gemiste oproep, donkerblauw voor Facebook en een wit lampje voor als je GPS of Bluetooth aan hebt staan. Je kunt er voor kiezen om elke keer dat je je toestel inschakelt je één kleurtje ziet van één gemiste notificatie, maar je kunt ook instellen dat je meerdere kleuren ziet als er meerdere notificaties zijn. Als je in hebt gesteld dat je meerdere kleuren wilt zien kun je ervoor kiezen om dit als horizontale of verticale strepen te tonen, maar ook wordt de optie geboden voor 'side notifications', oftewel alleen de zijkanten van het scherm die dan oplichten in een bepaalde kleur.

Light Flow

Al met al een fijne update die de app een stuk bruikbaarder maakt voor vele andere devices die eerder niet werkte met Light Flow, maar misschien wel de oorsprong van de app wat aantast. Dat was namelijk het kunnen instellen van een notificatieledje, zodat deze voor allerlei notificaties precies het juiste kleurtje liet zien dat jij wilde bij een bepaalde notificatie. Uiteraard is dat ledje ook nog steeds in te stellen en dat is nog steeds één van de redenen dat ik blij ben met mijn Sony Xperia ZL en dat prachtige notificatielampje

Beschikbaarheid

De betaalde variant is via onderstaande knop te downloaden voor € 1,99, maar een gratis variant vinden we ook in de Play Store. Deze versie biedt echter minder instellingen en opties, kan voor minder apps notificaties laten zien, maar laat je wel alvast de potentie van Light Flow ontdekken.

Bron: Reactle, dank voor de tip Patrick!

De nieuwste artikelen over Light Flow Pro - LED Control

5 handige apps voor doven en slechthorenden

3 Android-apps die je niet mag missen #56

Light Flow: notificatielicht-beheerapp volledig vernieuwd

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...