Twitter laat je DM's vastpinnen en test downvote knop

Twitter laat je DM's vastpinnen en test downvote knop

Twitter laat gebruikers voortaan DM's in Twitter bovenaan vast te maken. Zo vind je in een oogopslag je belangrijkste Twitter-gesprekken terug. Daarnaast test Twitter bij een deel van zijn gebruiker een downvote-knop waarmee je kan aangeven dat een reacties in een draadje irrelevant is.

Twitter-DM's vastmaken

Wie vaak via Twitter berichten stuurt naar een aantal vaste contacten zal heel vrolijk worden van Twitters laatste functie. Zodra je het gedeelte met privéberichten open, zal je verwelkomd worden met de melding dat je voortaan DM's kan vastmaken.

Dat doe je simpelweg door lang op een gesprek te drukken en daarna Gesprek vastmaken te kiezen. Je kan zo tot maximaal zes gesprekken vastpinnen. De feature wordt nu uitgerold naar Android, iOS en de webversie van Twitter. Het is niet voor het eerst dat Twitter het vestpinnen van DM's toelaat, want eerder werkte het al voor abonnees van zijn betaalde Blue-abonnement.

Downvote reacties

Daarnaast zijn er nog veel meer zaken in ontwikkeling. Steeds meer gebruikers melden dat ze een downvote-knop in de reacties zien. Met die knop kan je minder relevante zaken markeren zodat ze een lagere plek in een draadje krijgen. De knop is alleen zichtbaar bij reacties en dus niet voor tweets zelf. Je krijgt ook niet te zien hoeveel downvotes een bepaalde reactie heeft gekregen. In oktober van 2021 raakte al bekend dat de downvote in Twitter eraan komt.

Twitter laat je DM's vastpinnen en test downvote knop

De downvote-functie is op enkele van onze accounts te zien, maar het gaat nog slechts om een test van de functie. Eerder raakte bekend dat Twitter ook een functie genaamd 'Articles' test, ofwel de mogelijkheid om langere tweets te schrijven. De Articles zijn slechts in de code van Twitter ontdekt en de feature is niet toegankelijk voor gebruikers. De vastgepinde DM's kan je daarentegen nu al testen in de app.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Twitter? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Twitter
Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

Meer info

Lees meer over:
Sociaal Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties