Telegram-update brengt zelfvernietigende media en verbeterde fotobewerker

Telegram-update brengt zelfvernietigende media en verbeterde fotobewerker

Zelfvernietigende media 

De nieuwste update van de messenger Telegram komt met een paar interessante toevoegingen. Zo zien we een nieuwe maar zeer bekende functie, verdwijnende foto's en video's. Alleen integreert Telegram dit niet in een verhaal of 'story' die worden gedeeld met alle contactpersonen, maar in afzonderlijke chats.

Er is nu een timer te zien bij het delen van een foto, waarbij een tijd geselecteerd kan worden waarna de foto verdwijnt. Deze teller gaat lopen wanneer de ontvanger de foto heeft geopend. Wanneer deze persoon er stiekem een screenshot van maakt, zal de verzender hiervan op de hoogte gesteld worden.

Bio, stickers en foto's bewerken

Gebruikers kunnen nu ook een bio vullen voor in het profiel. In deze bio kun je iets over jezelf vertellen, wat handig kan zijn voor andere gebruikers. De bio is te vinden in Instellingen > Bio. Telegram heeft ook de fotobewerking in de messenger verbeterd en er zijn nu minder stappen nodig om in dit menu te komen.

Ook het stickermenu is aangepast. Deze kan nu uitgeschoven worden zodat er meer stickers zichtbaar zijn. Klik hiervoor op het pijl-icoontje naast het paperclipje. Verder is er gesleuteld aan de beveiliging en snelheid van de app. Het is nu ook mogelijk om sneller media van grote publieke kanalen te downloaden, dankzij nieuwe versleutelde CDN's. Een CDN-server is een netwerk van versleutelde proxyservers, verspreid over het internet in verschillende datacenters, die ervoor moet zorgen dat webinhoud snel en efficiënt bij de eindgebruiker afgeleverd wordt.

Telegram 4.2 downloaden

De nieuwste versie van Telegram, versie 4.2, is vanaf nu in de Google Play Store te vinden. Je kunt de app downloaden of updaten door op de onderstaande knop te drukken.

Via: Telegram

Telegram
Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer