Spotify laat je eindelijk muziek casten vanaf je pc

Spotify laat je eindelijk muziek casten vanaf je pc

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify casten

Als je een smart speaker in huis hebt dan kan je hem uiteraard beleefd vragen om muziek af te spelen, en als Spotify je standaard muziekdienst is dan hoef je de app ook niet te vermelden in je commando's. Daarnaast kan je ook op je telefoon gebruikmaken van Spotify Connect om via wifi je muziek te streamen naar slimme apparaten zoals speakers, Android TV-toestellen en Chromecasts. 'Spotify Connect', zo heet de functionaliteit, en het werkt eindelijk ook in je browser op je Mac, pc of Chromebook. Dat maakt de muziekdienst bekend.

Zo werkt het

Je kan al langer de url 'open.spotify.com' in je browser invoeren om de webversie van Spotify te starten. Voortaan vind je rechtsonder tijdens het afspelen naast de volumebalk een icoontje waarmee je apparaten in je buurt kan vinden. Zodra je erop tikt, verschijnen alle verbonden, slimme apparaten uit je omgeving zoals je het op je telefoon bent gewend. Je klikt op een apparaat om vervolgens muziek erop af te spelen. Standaard speel je uiteraard nog wel geluid af op je pc.

Beeld van de interface

Beeld van de interface op pc

De nieuwe functie is een belangrijke verbetering, en zeker voor Spotify-gebruikers die bijvoorbeeld thuis op hun pc werken en niet telkens naar een smartphone willen grijpen om te casten. Het ontbreken van de functie was ook de nummer één reden waarom veel gebruikers van Chromebooks liever met de Spotify-app aan de slag gingen dan de webversie.

Ga jij nu meer gebruikmaken van de webversie of gebruik je Spotify nog altijd liever op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk