Bose geeft keuze om spionage-opties uit te zetten in app

Bose geeft keuze om spionage-opties uit te zetten in app

Bose Connect

Bose is een populaire speler op de headphone-markt en koptelefoons als de Quiet Comfort 35 zijn erg populair. Recent kwam naar buiten dat Bose via de app gegevens verzamelde van het luistergedrag van gebruikers. Dit was onder andere welke tracks er geluisterd werden. Deze data werd naast verzameld ook verspreid en veel gebruikers waren hier boos over.

In een nieuwe update van de Bose Connect-app, die onder andere nodig is om de headphones en andere apparaten te updaten, is het nu mogelijk om uit te schrijven voor deze tracking. Dit betekent wel dat de optie standaard aangevinkt is en er dus gewoon - net als voorheen - data verzameld wordt. Wil je dat niet meer, dan zul je dit handmatig moeten uitschakelen.

Uitschakelen

Het uitschakelen van het delen van deze gegevens gaat via instellingen > privacybeleid en instellingen. Hier kun je het vinkje om diagnostische gegevens te delen uitschakelen. Zo komt jouw luistergedrag niet meer bij Bose terecht.

Bij het openen van de app na de update wordt ook nog een melding gegeven waar Bose een kort stukje uitlegt over hetgeen er speelt. Daarbij wordt ook de nieuwe optie beschreven.

Met deze nieuwe functie komt Bose in ieder geval enigszins tegemoet aan de wens van de gebruiker. Het staat standaard nog steeds aan, maar gebruikers die zich zorgen maken kunnen er nu dus wel voor kiezen om de gegevens niet te delen. Als je een Bose-product hebt, ga jij deze optie uitzetten?

Bose Connect
Met de Bose Connect-app kunnen producten van de fabrikant bediend worden. Zo is het mogelijk instellingen te doen voor het geluid en kunnen updates gedownload wordt. ..

Meer info

Lees meer over:
Bose

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties