Zo vind je het nieuwe verborgen spel in de Google-app

Zo vind je het nieuwe verborgen spel in de Google-app

Spel in Google-app

Google houdt van een goede easter egg, dat is een kleine onverwachte verrassing die verborgen zit. Het is al langer traditie dat Google een animatie of spel verstopt in de instellingen Android. Zo kan je in 'Over telefoon' door de Android-versie van je toestel lang in te drukken een speciale animatie op je beeld toveren, maar het bedrijf laat nu ook in zijn Google-app een leuke verrassing achter.

Dit keer gaat het om een easter egg in de Google-app in de vorm van een spel. In het verleden zagen we Google al een eigen variant van Flappy Bird introduceren in Android 5.0 Lollipop en later ook in Android 6.0 Marhmallow. Google lijkt wel erg veel van het verwijderde spel te houden, want ook nu gaat het om een andere variant van het spel.

Screenshots van het spel

Zo vind je het

Je kan de game enkel ontgrendelen als je telefoon offline is of geen simkaart bevat. Vervolgens ga je naar de Google-app op je telefoon en je vult vervolgens een zoekterm naar keuze in. Je ziet vervolgens een melding samen met een tekening van een wolkje, en op dat prentje moet je tikken. Zo kom je in het verborgen spel terecht waarbij je op het scherm moet tikken om met het wolkje hindernissen te ontwijken. Als je een donderwolk raakt, kom je op het highscore-scherm terecht en van daaruit kan je eventueel herbeginnen.

Het nieuwe spel is een leuke voor bij de collectie van verborgen Google games. Een ander bekend spel van Google zit hem verborgen in Chrome. Als je offline bent en met je browser zoekt krijg je een dinosaurus te zien die over objecten heen kan springen door op het scherm te tikken.

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties