SlimThuis-app voorspelt inbraakrisico in jouw buurt

SlimThuis-app voorspelt inbraakrisico in jouw buurt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

SlimThuis-app met InbraakBarometer

De SlimThuis-app bevat nu een InbraakBarometer. Deze InbraakBarometer voorspelt de dagelijkse kans op inbraken in een postcodegebied door middel van een zelflerend algoritme dat werkt met input van verschillende openbare databronnen.

De nieuwe tool analyseert elke dag data zoals inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling zodat je in één oogopslag kan zien hoe groot de kans op een inbraak is in jouw buurt.

Screenshot van de SlimThuis-app met InbraakBarometer

Verhoogde kans op inbraak tijdens schoolvakanties

Jan-Willem Blank, data-analist bij Interpolis, vertelt meer over de 'gemiddelde inbraakgolf': "De InbraakBarometer toont aan dat inbraken altijd in golfbewegingen gaan. Als er één inbraak is geweest in jouw wijk volgen er vaak meer. Een gemiddelde inbraakgolf bestaat uit vijf inbraken. Zodra de InbraakBarometer aangeeft dat er een verhoogd risico is, of je weet dat er is ingebroken in jouw wijk, is het zinvol om extra preventiemaatregelen te nemen."

Blank geeft ook aan dat tijdens de donkere maanden, december en januari, het inbraakrisico het grootst is. In juni wordt er het minste ingebroken en de vrijdagen zijn het populairst bij inbrekers. Dinsdag is het minst in trek. Rondom schoolvakanties is er tevens een piek aan inbraken en dan met name in de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie.

Afbeelding van de SlimThuis-app met InbraakBarometer

Opvallend is dat in het zuiden van Nederland het inbraakrisico groter is tijdens de vakanties dan in de rest van Nederland. De inbraakkans kan dan tot bijna 50% hoger zijn dan in andere gebieden van het land. Blank raadt aan om juist dan extra op te letten. Uit data blijkt tevens dat het aantal inbraken in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland en Utrecht het hoogste is.

SlimThuis-app

De SlimThuis-app is onderdeel van het Interpolis Lab. In dit lab gaat de verzekeraar samen met burgers en partners experimenteren en nieuwe oplossingen bedenken die iedereen helpen om tegenslag te voorkomen. In het geval van de SlimThuis-app gaat het dan om minder ongevallen in en om het huis. De app geeft advies over brandveiligheid, digitale veiligheid, wateroverlast en inbraakpreventie. De InbraakBarometer is de nieuwste toevoeging en is voor iedereen gratis te raadplegen via de SlimThuis-app.

Screenshot van de SlimThuis-app

SlimThuis app

SlimThuis app

De SlimThuis-app is onderdeel van het Interpolis Lab. In dit lab gaat de verzekeraar samen met burgers en partners experimenteren en nieuwe oplossingen bed ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk