PayByPhone parkeerapp is nu ook in Nederland beschikbaar

PayByPhone parkeerapp is nu ook in Nederland beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

PayByPhone

PayByPhone is al beschikbaar in België, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland en nu volgt Nederland. Dat ontdekte iCulture. De parkeerdienst is nu te gebruiken in onder ander Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar ook in Nijkerk, Deventer en Dordrecht.

Met de PayByPhone-app hoef je je niet meer te haasten naar de parkeerautomaat om met kleingeld op zak het papieren parkeerkaartje achter de voorruit van je auto te steken. Je voegt je auto (of meerdere auto's) toe aan de app en start een parkeeractie via een zonenummer vanuit diezelfde app. Je kan ook via de website een parkeeractie starten.

Screenshot van PayByPhone

Voor- en nadelen

Natuurlijk zijn er vele andere spelers in Nederland op dit gebied maar PayByPhone heeft wel als voordeel dat je geen registratiekosten hoeft te betalen. Je betaalt alleen € 0,20 aan transactiekosten per parkeeractie.

Er zijn ook twee nadelen te vinden. Je moet namelijk bij het starten van een parkeeractie aangeven hoe lang je wil parkeren. Bij andere parkeerapps is dit niet nodig, je stopt simpelweg de parkeeractie als je weg wilt gaan. Bij PayByPhone kun je wel een parkeeractie stoppen als je eerder weg wilt rijden, en verlengen is ook mogelijk. Je ontvangt dan een nieuwe tariefcalculatie. Nog een nadeel is het betalen via een creditcard. Lang niet iedereen is in het bezit van zo'n betaalmiddel.

Screenshot van PayByPhone

PayByPhone downloaden

Wil je PayByPhone eens proberen. Via de onderstaande knop kun je de app downloaden. Deze kost niets. Je betaalt alleen € 0,20 transactiekosten per parkeeractie. Hier kun je een overzicht van alle deelnemende steden bekijken.

Ga jij PayByPhone proberen of hou je het liever bij je huidige parkeerapp? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

PayByPhone

PayByPhone

PayByPhone is al beschikbaar in België, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië en ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk